FOTBAL: Bosânceanu nu va mai finanţa Farul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul finanţator al echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Bosânceanu, a anunţat vineri că îşi retrage sprijinul financiar şi că nu are nicio pretenţie financiară de la cei care vor prelua clubul, informează NewsIn.

Bosânceanu şi-a anunţat decizia la finalul Adunării Generale a membrilor fondatori ai FC Farul, care a avut loc vineri, la sediul clubului.

"Decizia mea este de a-mi retrage sprijinul financiar. Am prezentat cheltuielile pe care le-am anticipat pentru sezonul 2009-2010 în Liga a II-a şi am hotărât ca toţi jucătorii să fie puşi pe lista de transferuri, dar să nu fie vânduţi în orice condiţii. Viitorii sponsori şi conducători vor dori probabil să promoveze tineri, iar unii dintre jucători poate vor rămâne. Îmi ajung cei 9 ani la Farul. Am pornit din Liga a II-a cu ei şi, din păcate, am ajuns tot în Liga a II-a", a declarat Bosânceanu.

Acesta a precizat că nu va mai rămâne nici membru în Consiliul de Administraţie, nici membru fondator şi nu are pretenţii financiare în privinţa cedării clubului. "Mă retrag definitiv din fotbal. Îmi pare rău că la banii cheltuiţi n-am obţinut rezultate mai bune. M-au costat 15 milioane de dolari o finală de Cupă, o semifinală şi un loc 5. A fost o experienţă tristă, nu mă gândeam la începutul sezonului că vom retrograda. În ultimii doi-trei ani, m-am gândit tot mai serios să mă retrag. Sunt om de afaceri şi nu-mi permit să cheltuiesc milioane în fiecare an. Nu am pretenţii financiare în privinţa cedării clubului, dar în acest moment nu există doritori", a spus Bosânceanu.

Omul de afaceri consideră a anunţat că în 2009 a cheltuit 6 milioane de dolari, cea mai mare sumă de când este în fotbal.

Finanţatorul a fost de părere că neimplicarea sa în selectarea jucătorilor a fost una dintre cauzele care au dus la retrogradarea echipei. "Cred că s-a ajuns aici şi din cauza remanierii lotului. Cei care au venit au ajuns la propunerea antrenorilor, iar eu doar am plătit sumele de transfer şi nu i-am văzut", a spus Bosânceanu.

Preşedintele CA, Dumitru Manole, a spus că s-a luat iniţiativa unui proiect de implicare a Consiliului Municipal şi a Consiliului Judeţean şi urmează să se adreseze celor două instituţii.

Farul a terminat campionatul pe locul 16, cu 30 de puncte, şi a retrogradat în Liga a II-a la finalul acestei ediţii de campionat, după 8 sezoane consecutive petrecute în primul eşalon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite