Bonetti, spărgătorul de petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veste proastă pentru Torje şi compania: noul antrenor al lui Dinamo e un tip sever, care nu acceptă escapadele nocturne, iar cine încalcă regula va fi dat afară. Mai mulţi oameni care au colaborat cu Dario Bonetti au dezvăluit pentru „Adevărul” metodele de lucru ale tehnicianului de 47 de ani.

Italianul este descris drept un tip care ştie ce vrea şi, cel mai important, se face înţeles de jucători. Nu-i plac jumătăţile de măsură şi are anumite principii la care nu renunţă niciodată.

Citiţi şi:

INTERVIU: Lipă: "Dinamo plătea oameni care nu aveau nicio activitate în club"

Şi totuşi Dinamo este în Liga Campionilor!
NICOLAE MITEA „Dinamo şi-a bătut joc de mine“

Disciplină. Bonetti e caracterizat ca un antrenor sever, nu dur. Face totul ­să-şi impună punctul de vedere la antrenamente. Respectă jucătorii şi cere acelaşi lucru din partea lor. Dacă cineva are o problemă, e bine să-i spună personal. Atenţie, nu îi plac fotbaliştii cu o viaţă de noapte tumultuoasă şi la prima abatere aceştia vor fi excluşi din lot.

Cantonamente. Italianul îşi ţine jucătorii în stagii de pregătire de durată. Dinamoviştii ştiu deja că vor începe antrenamentele la Săftica, acolo unde vor fi cantonaţi de mâine până aproape de data plecării în stagiul de 16 zile din Franţa. În următoarea perioadă, Bonetti va programa două antrenamente pe zi, fiecare şedinţă urmând să dureze 90 de minute.

Comunicarea.
„Dacă nu comunicăm, nu putem lucra împreună”, spune de obicei Bonetti. În timpul antrenamentelor, el participă activ alături de jucătorii săi. „Transpiră la fel de mult ca fotbaliştii”, ne-a povestit un fost colaborator al italianului.

Unitate.
Un fost jucător al tehnicianului dinamovist, Laurenţiu Rus, ne-a povestit un obicei inedit al italianului. „La Sopron, după meciurile de acasă, organiza un bufet suedez, unde veneau antrenorii, jucătorii şi patronul, toţi însoţiţi de prietene sau neveste. În felul ăsta, Bonetti voia ca fotbaliştii să se cunoască şi într-un alt mediu pentru consolidarea relaţiilor. În plus, o dată pe lună, invita toţi jucătorii la restaurant”, ne-a spus Rus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite