FOTBAL: Dario Bonetti este noul antrenor al lui Dinamo. Rednic a renunţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italianul Dario Bonetti a fost numit în funcţia de antrenor principal al lui Dinamo după ce a ajuns la un acord scris cu oficialii clubului pentru un contract valabil pe două sezoane, a declarat, marţi, agenţiei NewsIn, managerul sportiv al roş-albilor, Cornel Dinu.

Italianul a sosit azi după amiază în România pentru a discuta cu oficialii clubului termenii numirii sale, după ce, cu câteva ore înainte, Mircea Rednic anunţa că revenirea sa pe banca roş-albilor nu mai este posibilă, ca urmare a faptului că acţionarii au decis ca administratorul delegat Cornel Dinu să se ocupe de managementul sportiv al clubului.

"Bonetti a semnat pe doi ani cu Dinamo. Obiectivele lui au fost fixate şi se referă doar la performanţă. Nu putem solicita altceva la Dinamo. Nu vreau să comentez dacă ne temem sau nu de lipsa lui de experienţă, pot doar să spun că vom pleca la drum împreună şi suntem gata de muncă", a spus Dinu.

Dario Bonetti  în vârstă de 47 de ani a fost în carieră antrenor secund la Dundee FC (2000-2002) şi antrenor principal al echipa maghiară Sopron (2006 şi 2007) şi la modestele echipe italiene Gallipoli (2007-2008) şi Juve Stabia (2008).

Nicoale Badea, preşedintele CA al grupării din Ştefan cel Mare, a decis azi-noapte să-i acorde lui Dinu atribuţiile de management sportiv care i-au aparţinut lui Cristi Borcea.

„Am luat la cunoştinţă solicitarea preşedintelui executiv Cristian Borcea de a nu se mai ocupa de problemele de management sportiv ale societăţii. Aceste atribuţii vor fi preluate odată cu noua organigramă de către Cornel Dinu”, a declarat Badea pentru site-ul oficial al clubului.

La aflarea acestei decizii, Mircea Rednic, care negocia condiţiile rămânerii sale pe banca tehnică, a anunţat conducere că renunţă de tot la funcţie, deoarece nu doreşte să lucreze cu Dinu. De asemenea, fostul preşedinte executiv, Cristi Borcea, a anunţat iniţial că va renunţa la acţiunile sale, nemuţumit că Rednic nu va rămâne la echipă. Borcea a avertizat încă de săptămâna trecută că va pleca de la Dinamo dacă Rednic nu va continua la echipă.

Ulterior, Borcea a revenit asupra deciziei şi a decis să rămână în cadrul clubului urmând să se ocupe de partea financiară.

Rednic: "Decizia mea este irevocabilă"

Mircea Rednic a declarat pentru NewsIn că decizia sa de a părăsi Dinamo este irevocabilă: "Decizia am luat-o azi-dimineaţă la ora două. Am renunţat să mai fiu antrenorul lui Dinamo după ce Cornel Dinu a fost numit manager sportiv. Nu ştiu de ce m-au mai chemat din Belgia să discutăm, întrebaţi şefii. Cum să colaborez cu un om care aruncă cu noroi în mine şi vorbeşte lucruri total neadevărate despre mine? Pusesem aproape toate detaliile la puncte cu acţionarii. Trebuia să facem o reconstrucţie a echipei şi obiectivul nu era titlul, ci o participare într-o cupă europeană. Nu am nimic de reproşat nimănui. Decizia mea este irevocabilă, nu mai e cale de întors. Am oferte de la două echipe clasate în primele şase locuri".

Antrenorul secund Jean Vlădoiu, cel care a declarat că va pleca de la echipă odată cu Rednic, a dezvăluit de ce nu este posibilă o colaborare între echipa tehnică şi Dinu: "Vine domnul Dinu la Dinamo? Să-i fie de bine! Nu poţi să lucrezi cu un om care te jigneşte şi spune lucruri neadevărate despre tine de două săptămîni încoace. Mă ţin de cuvînt, dacă pleacă Mircea, îl voi urma", a declarat Vlădoiu pentru gsp.ro.

Bonetti a fost demis din liga a treia italiană după ce a obţinut doar 7 puncte în 9 etape
 
Noul tehnician al lui Dinamo, italianul Dario Bonetti, a fost demis de la ultima echipă pe care a pregătit-o, Juve Stabia, din Lega Pro Prima Divisione, al treilea eşalon din Italia, după 9 etape, în care a gruparea sa a obţinut doar 7 puncte şi ajunsese pe penultimul loc în clasament.

Bonetti a preluat pe Juve Stabia la 9 decembrie 2008, după etapa a 15-a din Serie C1, când echipa din sud-vestul Italiei se afla pe locul 15.

După numai 3 luni, în care Juve Stabia a disputat 9 meciuri, conducerea a anunţat că l-a demis pe Bonetti, întrucât nu a reuşit să scoată echipa din zona retrogradării, în ciuda investiţiilor masive făcute în transferuri în iarnă.

Cu noul antrenor al lui Dinamo pe bancă, Juve Stabia a obţinut 7 puncte, bilanţul său fiind o victorie, 4 egaluri şi 4 înfrângeri. Bonetti a lăsat echipa pe locul 16. La finalul sezonului, Juve Stabia a retrogradat în al patrulea eşalon valoric din Italia.

Noul staff tehnic al "cîinilor"

Staff-ul tehnic va fi format din Dario Bonetti - antrenor principal, un italian - antrenor secund, Liviu Ciobotariu - antrenor secund şi principal la echipa secundă, Gheorghe Niţu - antrenor de portari, Constantin Niculae, Mircea Oaidă - preparatori fizici.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite