Bonetti a luat o gură de oxigen de pe Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bonetti a luat o gură de oxigen de pe Ceahlău
Bonetti a luat o gură de oxigen de pe Ceahlău

Victoria de la Piatra Neamţ l-a salvat, pentru moment, pe italianul de pe banca lui Dinamo.„Câinii“ au arătat aseară cel mai bun joc de după plecarea lui Rednic, cu un Dănciulescu în mare formă.De ieri, Dinamo respiră aer proaspăt, luat de pe Ceahlău. „Câinii“ au bătut la Piatra Neamţ şi şi-au mai revenit după startul ratat de campionat.

Roş-albii au condus jocul în permanenţă, au fost primii la minge şi nu le-au lăsat nicio şansă „plăieşilor” lui Florin Marin. Cu cuţitul la os, Dario Bonetti a rămas fidel ideilor sale de a nu-i titulariza pe Zicu şi Niculescu, dar, de data aceasta, i-a ieşit.

Echipa i-a respectat indicaţiile, a alergat mult, dar şi-a permis să facă toată acestea în faţa unei trupe abia promovată şi fără experienţa partidelor din Liga I. Chiar şi aşa, meritul dinamoviştilor rămâne.

Cristea a alergat suspect de mult

Dinamoviştii şi-au văzut de treabă şi au amintit că, printre ei, se regăsesc nişte jucători de clasă. Cel mai bun exemplu este Adrian Cristea, de departe omul meciului de sub Pietricica.

„Prinţul” a creat primul gol, l-a marcat pe al doilea şi a alergat nefiresc de mult pentru  „cheful” său obişnuit. Oricum, de la un capăt la altul, partida n-a fost decât un prilej de reabilitare pentru Dinamo, care a marcat din toate poziţiile şi fără ca adversarul să aibă ceva de obiectat.

Ceahlăul a călcat prin careul lui Dolha numai când vântul împingea mingea spre poarta dinamovistă sau când vreun „câine” greşea degajările.

În rest, luptă oarbă la mijlocul terenului şi fără ca mingea să fie întotdeauna miza. Tehnica superioară a bucureştenilor a permis ca meciul să se încheie fără grave accidentări.

Revenit de la naţională cu un moral „beton”, Dănciulescu şi-a permis o „dublă”, iar Torje a completat scorul. Bonetti rămâne pe poziţie, dar de-acum vine greul: meciul cu Slovan, din Liga Europei. Deocamdată, italianul îşi permite să fie arogant.

image

Până acum am strâns doar patru puncte, dar ar fi trebuit să avem nouă. Jocul ne dă siguranţă că putem fi competitivi.

image


Dario Bonetti
antrenor Dinamo

Telex

Borcea s-a îmbrăcat cu cămaşa norocoasă. Preşedintele executiv al lui Dinamo i-a cerut unuia dintre maseurii de pe bancă să-i fie adusă cămaşa norocoasă, de culoare roz, fiind convins că dacă o va avea, elevii lui Bonetti vor reuşi să se impună.

Cehii au fost în misiune de spionaj la Piatra Neamţ. La partidă au asistat şi doi emisari de la clubul Slovan Liberec, adversara lui Dinamo de joi, din play-offul Ligii Europei.

Spectacol în tribune. Înainte de primul fluier al arbitrului, cei 500 de suporteri veniţi în sectorul rezervat oaspeţilor au afişat un steag pe care era desenat conturul judeţului Neamţ, cu mesajul “Ţinutul nemţean, alb-roşu total”.

Borcea îl ţine pe Bonetti în suspans. “Nu vreau să vorbesc în multe cuvinte, dar obiectivul nostru este să intrăm în grupele Ligii Europei. Nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă cu Bonetti dacă nu ne calificăm”, a spus Borcea.

De nervi, gazdele au schimbat portarul. Antrenorul nemţenilor, Florin Marin, nu a mai suportat prestaţia goalkeeperului Savu, vinovat la golul lui Torje, şi l-a înlocuit pe acesta cu Roheţki.

0 - 4


Ceahlăul

G. Savu (54 Roheţki) - Burlacu, Floricel, Forminte, Barna – Bădescu, Onciu, Achim, Prodan (81 Tudosă) - Gafiţa, Cebotaru (51 Vinicius).

Antrenor: Florin Marin

Dinamo

Dolha - Scarlatache, L. Goian, Moţi, Pulhac – Torje (63 Zicu), N’Doye (80 Boştină), L. Rus, Ad. Cristea - Dănciulescu, M. Niculae (69 Niculescu).

Antrenor: Dario Bonetti

Marcatori: Dănciulescu 5 şi 80, Ad. Cristea 23, Torje 49

Stadion Ceahlăul: 6.000

Arbitru: Alexandru Deaconu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite