Dario Bonetti : „Borcea este un nimeni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dario Bonetti : „Borcea este un nimeni!“
Dario Bonetti : „Borcea este un nimeni!“

Criticat de preşedintele executiv al roş-albilor, italianul s-a dezlănţuit, spunând că şeful „câinilor“ nu vrea binele clubului şi nu se pricepe la fotbal. În România a devenit o modă ca patronul să facă instrucţie cu antrenorul, iar acesta să lase capul jos. Dario Bonetti însă a refuzat să respecte trendul.

Bonetti rămâne la Dinamo! Cel care în urmă cu câteva ore era dat afară de la Dinamo îşi continuă mandatul la echipa din Ştefan cel Mare. După şedinţa de 4 ore avută la computerland, împreună cu Nicolae Badea şi Cristi Borcea, italianul a plecat spre Săftica, acolo unde sunt cazaţi jucătorii. Cel mai probabil va fi pe bancă şi la meciul cu Pandurii (duminică 20:00).

Mai citeşte şi:


Adevărul: Borcea a insistat să fiţi demis de la Dinamo...


Dario Bonetti: Borcea încearcă să scape de mine de mai multă vreme. Mi-a cerut demisia chiar şi după victoria de la Graz! Îi transmit că, ce declară el despre mine, îmi intră pe o ureche şi îmi iese pe cealaltă.

Pentru mine Borcea este un nimeni! Crede că dacă bagi bani în echipă, poţi să şi faci ce vrei cu ea. Nicăieri în lume nu este aşa. Nici măcar suporter nu pot să-l numesc pe Borcea, fiindcă e clar că nu vrea binele lui Dinamo!


Sunteţi acuzat de Borcea că aţi impus la Dinamo un stil italian, mult prea defensiv...

Dacă nu ştie, şi cred că nu ştie, îi transmit lui Borcea că folosind acest stil, Italia a câştigat de patru ori Cupa Mondială, iar echipele de club din Italia au cucerit multe trofee.

Tot Borcea a spus că, spre deosebire de Rednic, nu sunteţi inspirat la schimbări...

Şi de ce nu l-a ţinut pe Rednic la echipă, dacă ţinea aşa de mult la el? Să nu uităm că anul trecut Rednic a avut la dispoziţie jucători mult mai competitivi decât ce am eu acum şi nu a reuşit să treacă de NEC Nijmegen şi să intre în grupele Cupei UEFA.

Cu Panathinaikos am avut în teren nişte puşti. Dinamo are cea mai mică medie de vârstă dintre echipele care joacă în Liga Europei.


Ce nu a mers la meciul cu Panathinaikos?

Am jucat contra unei echipe destul de puternice şi cu toate astea, am avut mai multe şuturi pe poartă decât ei. Am ratat şi un 11 metri.

Dinamo are în continuare şanse mari de calificare. Îi mai spun lui Borcea, care mi-a reproşat că de ce l-am ţinut pe Pulhac în tribună, că Zie Diabate este un jucător tânăr şi de mare perspectivă.


Cine trebuia să bată penalty-ul ratat?

Eu l-am desemnat pe Andrei Cristea. El a luat mingea, dar se pare că nu a avut destulă personalitate, încât să şi execute penalty-ul. Claudiu şi-a asumat el responsabilitatea, dar a ratat. Asta este, dacă aş fi avut voie, aş fi intrat eu să bat penalty-ul sau îl trimiteam pe Orac.

Se spune că nici jucătorii nu v-au mai dorit la Dinamo.

Eu cu elevii mei m-am înţeles foarte bine. Toţi au realizat că rezultatele bune se obţin doar prin sacrificiu. Haosul de la Dinamo este creat de oamenii care stau în lojă! Ei nici nu ştiu cu ce se mănâncă fotbalul, dar dau din gură.

image

Nu văd nicio idee tactică la Bonetti. Are un stil bazat numai pe defensivă. Cu Liberec ne-am calificat pentru că s-a dus Borcea în vestiar.

image


Vasile Turcu
acţionar Dinamo

image
image

Bonetti n-a înţeles ce înseamnă Dinamo! În meciul cu Panathinaikos l-a lăsat pe Pulhac în afara lotului, deşi el a fost jucătorul nostru cel mai bun în ultimele partide.

image


Cristi Borcea
preşedinte executiv Dinamo

L-a pus la punct şi pe Turcu

Nu e prima dată când Bonetti ia atitudine, când este atacat. Italianul a dat dovadă că are o personalitate puternică şi în trecut când a fost criticat de Vasile Turcu. Acesta a declarat că Bonetti este cel mai slab antrenor al lui Dinamo din ultimii 20 de ani şi l-a numit „bonetă - caschetă”.

În replică, tehnicianul a afirmat pe un ton dur: „Am auzit ce a spus Porcu, Porco. A, da, Turcu! La el mă refeream. Când eu jucam în Liga Campionilor, el umbla în pantaloni scurţi”.

Revolta italienilor împotriva conducătorilor

image

Dario Bonetti nu este primul tehnician italian din Liga I cu personalitate. Şi Cristiano Bergodi (foto) s-a „luat de gât” cu Gigi Becali, dându-l afară din vestiar în pauza meciului cu Şerif Tiraspol.

Pentru gestul său, Bergodi a fost demis de la Steaua. Şi Bonetti a avut aceeaşi soartă, el fiind dat afară de la Dinamo pentru că a refuzat să accepte sfaturile şefilor.

Bonetti a fost demis, Andone este aşteptat

image

După nouă luni în care a stat printre arabi, Andone e aşteptat acum la Dinamo



Cristi Borcea nu a mai înghiţit şi alte umilinţe din partea lui Bonetti şi nu a mai amânat inevitabilul. L-a demis aseară pe italian, după ce, în prealabil, aflase şi de interviul pe care antrenorul îl acordase ziarului „Adevărul”.

De fapt, şeful roş-albilor a dorit o schimbare pe banca tehnică imediat după meciul cu Panathinaikos, când i-a propus lui Nicolae Badea înlăturarea lui Bonetti.

Iniţial, în miez de noapte, preşedintele Consiliului de Administraţie s-a opus. Ieri însă, n-a mai putut potoli furia preşedintelui executiv. Mai mult, se pare că nici jucătorii nu l-au mai dorit pe Bonetti, reproşându-i tehnicianului că e arogant şi rece.

În aceste condiţii, Bonetti a fost dat afară, iar Ion Marin, pe post de intermar a preluat frâiele. Visul acţionarilor este ca, de săptămâna viitoare, să-l instaleze ca „principal” pe Ioan Andone, acum la Al-Ahli Dubai. Mutarea, confirmată de Gigi Becali, are mari şanse să se şi realizeze.

Arabii nu ţin de Ando

Motivul? În Emirate, „Fălcosul” n-a reuşit să repete rezultatele bune din Arabia Saudită. Lovit de un ghinion teribil (în acest moment Al-Ahli are şase titulari accidentaţi), formaţia lui Ando a pierdut aproape toate amicalele verii, Supercupa, dar şi primele două meciuri din campionat!

Pe lângă faptul că este familiarizat cu lotul lui Dinamo, Andone are şi un atu foarte important: este dorit de toţi acţionarii roş-albilor!

În cazul în care, dintr-un motiv sau altul, „Fălcosul” nu va ajunge în „Ştefan cel Mare”, acţionarii au şi alte nume pe listă. Rednic se află în ţară şi poate fi abordat. S-ar putea merge şi pe pista Bergodi. Spaniolul Bakero, un apropiat al fraţilor Becali, este şi el o soluţie de rezervă.

image

Îl aştept pe Andone cu flori pe aeroport. E un băiat de caracter, nu o muiere ca alţii. Va fi bine primit la Dinamo, are susţinerea mea.

image


Vasile Turcu
acţionar Dinamo

image

Bonetti nu trebuia demis! Astfel de decizii depăşesc capacitate mea de înţelegere. Oare ce se întâmpla dacă meciul cu Panathinaikos se termina egal?

image


Cornel Dinu
administrator delegat Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite