Bölöni la Al-Wahda: „Îmi place cultura arabilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legiunea română din zona Golfului Persic devine din ce în ce mai numeroasă. Explicaţia e simplă. În Orientul Mijlociu, criza financiară nu are dimensiunile celei din Europa, iar petrodolarii continuă să curgă.

Ultima dovadă? Contractul fabulos, de două milioane de euro, pe care Bölöni l-a semnat, ieri, cu Al-Wahda din Abu Dhabi, campioana Emiratelor Arabe Unite.

Fostul selecţioner se află la a doua experienţă în Asia, după ce în sezonul 2007 - 2008 a pregătit un alt club din Abu Dhabi, Al-Jazira. Atunci, tehnicianul de 57 de ani a câştigat Cupa Golfului Persic, iar în campionat formaţia sa s-a clasat pe locul doi.

Va participa în şase competiţii!

În conferinţa de presă organizată cu ocazia prezentării sale la Al-Wahda, Bölöni a explicat de ce a lăsat Europa pentru Asia.

„Precedenta experienţă în Emirate mi-a lăsat o amintire frumoasă. Îmi place viaţa în Abu Dhabi, dar şi cultura oamenilor de aici. Sunt convins că lucrurile pe care le-am învăţat pe vremea când am fost la Al-Jazira mă vor ajuta acum la Al-Wahda", a declarat românul.

Acesta a stabilit deja şi programul de pregătire. Reunirea lotului va avea loc la data de 3 iulie, iar între 12 iulie şi 6 august, echipa va efectua un cantonament în Germania.

La noua sa formaţie, Ladislau Bölöni va fi angrenat în nu mai puţin de şase competiţii: Supercupa, campionat, Cupa Preşedintelui, Cupa Etisalat, Liga Campionilor Asiei şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

Acest ultim turneu este cel mai important pentru şeicii de la Al-Wahda, care speră să ajungă în semifinale. Campionatul Mondial al Cluburilor va fi găzduit de Emirate, mai precis de oraşul Abu Dhabi, între 8 şi 18 decembrie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite