EXCLUSIV Bölöni, la Al-Wahda pentru 2.000.000 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani după ce a plecat de la Abu Dhabi, Ladislau Bölöni se întoarce la unul dintre cele mai bogate oraşe ale lumii!

Dacă prima sa experienţă în fotbalul arab a fost la Al-Jazira (a câştigat Cupa Golfului Persic în 2007), acum fostul selecţioner s-a înţeles cu cei de la Al-Wahda. Campionii Emiratelor i-au oferit tehnicianului român un contract fabulos, în valoare de două milioane de euro! Antrenorul de 57 de ani îl va înlocui pe austriacul Josef Hickersberger, al cărui contract nu a fost prelungit, chiar dacă Al-Wahda a câştigat titlul în sezonul recent încheiat.

L-au vrut şi acum doi ani

Şeicul Saeed Bin Zayed Al-Nahyan, cel care finanţează gruparea din Abu Dhabi, a explicat că schimbarea lui Hickersberger cu Bölöni face parte dintr-un proiect mai amplu.

Mai citiţi şi:

Hagi şi Boloni, împiedicaţi să semneze cu Craiova. Vezi povestea ratării transferurilor celor doi mari jucători

Boloni "e spălat" de conducerea lui Standard

„E adevărat că am câştigat campionatul, dar, în Liga Campionilor Asiei, am fost eliminaţi încă din faza grupelor. De aceea, am simţit că Hickersberger nu este capabil să ne ducă spre următorul nivel. Pentru asta îl vom aduce pe Bölöni, un mare antrenor pe care l-am dorit şi după ce s-a despărţit de Al-Jazira în 2008. Dacă atunci Bölöni ne-a refuzat, motivând probleme familiale, acum am ajuns la o înţelegere cu el şi urmează să semnăm actele", a declarat şeicul Saeed Bin Zayed Al-Nahyan pentru site-ul gooolonline.com.

Va avea jucători de nouă milioane de euro

Al-Wahda este a treia formaţie din Emirate ca buget, după Al-Jazira şi Al-Ain. Totuşi, noua echipă a lui Bölöni are cel mai puternic lot. Vedeta este brazilianul Fernando Baiano, fost la Corinthians, Flamengo, Wolfsburg şi Celta Vigo.

Fotbalistul de 31 de ani, cel mai bun marcator al celor de la Al-Wahda în acest sezon cu 18 reuşite, este plătit regeşte. Pentru achiziţionarea sa, arabii au achitat nu mai puţin de nouă milioane de euro, iar salariul anual al brazilianului este de trei milioane de euro!

Va antrena în Campionatul Mondial al Cluburilor!

Cei de la Al-Wahda au apelat la serviciile lui Bölöni întrucât au planuri mari pentru viitorul sezon. Arabii sunt preocupaţi, în primul rând, de Campionatul Mondial al Cluburilor, competiţie la care vor participa, între 8 şi 18 decembrie, în calitate de gazde. Obiectivul? Accederea în semifinalele întrecerii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite