Bölöni, dat afară de la arabi după trei meciuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea formaţiei Al Wahda a decis să renunţe la serviciile antrenorului român. Şeicii de la Al Wahda n-au mai avut răbdare cu Laszlo Bölöni (57 de ani) şi l-au demis, culmea, după singura sa victorie la clubul din Abu Dhabi.

Al Wahda a învins miercuri seara pe Al-Ittihad cu 3-1, dar victoria nu l-a mai salvat pe Bölöni, care înainte pierduse un meci în campionat, dar şi Supercupa Emiratelor. Arabii erau nemulţumiţi de jocul echipei şi au considerat că nu există nicio perspectivă de îmbunătăţire cu Bölöni pe bancă.

I-au reziliat contractul de 2 milioane de euro pe an, iar odată cu tehnicianul român au fost daţi afară şi antrenorul secund, dar şi preparatorul fizic. Îndepărtarea lui Bölöni, care va fi înlocuit de un antrenor brazilian, îl poate aduce pe acesta în România, unde n-a antrenat niciodată o echipă de club.

E dorit de CFR CLuj

Loţi este de mai mult timp pe lista CFR-ului, patronul Arpad Paszkany fiind un admirator şi un apropiat al acestuia. Cum clujenii au probleme pe banca tehnică, italianul Mandorlini fiind oarecum în dizgraţia conducerii, din cauza începutului slab de campionat, varianta Bölöni la CFR se poate concretiza oricând.

În ciuda faptului că mai multe site-uri din Golf au prezentat informaţia că Bölöni a fost demis, prezentând chiar detalii despre această decizie, aseară unul dintre oficialii lui Al Wahda, managerul Khalid Awad, a ieşit în presă cu o declaraţie stupefiantă. „Nu e nicio schimbare în staff-ul echipei. Bölöni e antrenor în continuare", ar fi declarat oficialul echipei din Abu Dhabi. Afirmaţia sa nu a fost însă confirmată de nimeni.

După demiterea lui Laszlo Bölöni, România mai are doar şase antrenori principali care activează în străinătate. Dintre aceştia, niciunul nu pregăteşte o echipă din Occident.

Mai avem şase antrenori în străinătate

Trei au formaţii în spaţiul ex-sovietic: Mircea Lucescu e în Ucraina, la Şahtior Doneţk, Dan Petrescu, la Kuban Krasnodar (Rusia), iar Mircea Rednic la Lankaran (Azerbaidjan). Alţi trei tehnicieni au angajamente în zona ţărilor arabe: Cosmin Olăroiu e în Qatar, la Al-Sadd, Ion Marin la Al-Ettifaq (Arabia Saudită) şi Gigi Mulţescu la Al Taawon (Arabia Saudită).

Club cu pretenţii

Ambiţiile celor de la Al Wahda sunt foarte mari. Şeicii vor în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor, competiţie care va fi organizată în luna decembrie chiar în Emirate. În afara acesteia, Al Wahda participă şi în campionat, Cupa Preşedintelui, Liga Campionilor Asiei şi Cupa Etisalat.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite