Bogdan Lobonţ: „Nu am realizat nimic!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Lobonţ nu poate uita meciul naţionalei României cu Olanda de la Euro 2008 şi eliminarea prematură a lui Dinamo din Cupa UEFA. Portarul crede într-un nou titlu cu roş-albii. Bogdan Lobonţ şi-a făcut bilanţul anului 2008 din punct de vedere personal, dar şi al performanţelor echipelor la care a jucat.

Portarul echipei naţionale şi al lui Dinamo nu este satisfăcut de ceeeace a reuşit la Campionatul European din Austria şi Elveţia, dar nici de parcursul „alb-roşilor“ în Cupa UEFA.

„Fotbalul îţi aduce multe satisfacţii, însă trebuie să treci şi peste momentele dificile, inerente într-o competiţie. Dacă nu ştii să pierzi, mai bine nu te apuci de sport!“, spune cel mai bun portar român al anului 2008 pe site-ul său personal.
Lobonţ îşi aduce aminte cu tristeţe de partida România - Olanda de la Euro.

„Mi-e greu şi acum, după şase luni, să vorbesc despre acea deza­măgire. Ne-am dorit mult din acel meci. Aveam un avantaj moral în faţa Olandei, după preliminariile trecute, dar, din păcate, nu am realizat nimic!

Campionatul European este mult mai puternic decât Mondialul. Euro adună cele mai bune echipe de pe continent!“, a fost de părere goalkeeperul.

O altă dezamăgire a lui Lobonţ este parcursul foarte slab al echipei sale de club în competiţiile europene. „Legat de Dinamo, e clar că am dezamăgit în Europa!

Nu mai vreau să fac promisiuni, m-am săturat să spun că am învăţat din greşelile trecutului. Vreau rezultate în Europa!“, a spus Bogdan.

„Nu ne sperie rezultatele sârbilor!“

Chiar dacă Dinamo a terminat turul pe primul loc, căpitanul de echipă al „câinilor“ crede că mai este de luptat mult până la câştigarea titlului de campioană. „Avantajul în clasament este minim.

Lupta este departe de a fi încheiată. Sunt convins că va urma un retur de foc, extrem de interesant. Sunt optimist şi-mi doresc din tot sufletul să rămânem pe primul loc până la final!“, a afirmat „Lobby“.

Lobonţ s-a referit şi la campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2010. „Rezultatul din meciul cu Lituania a fost şocant pentru toată lumea fotbalistică. Am început această campanie cum nu se poate mai rău.

De-acum încolo trebuie să fim foarte atenţi. Nu ne sperie rezultatele sârbilor!“, a mai spus Lobonţ.

Căsătoria îi prieşte

Anul 2008 a fost foarte important pentru Bogdan Lobonţ şi în afara fotbalului, deoarece s-a însurat. El este tatăl unui băieţel, Cristian Andrei (foto), în vârstă de cinci ani,  dintr-o relaţie anterioară cu Loredana Constantin.

image


„Cea mai mare realizare a anului este căsătoria, fără îndoială! Relaţia cu Iulia m-a schimbat foarte mult. Am ajuns la o linişte interioară, la un echilibru din toate punctele de vedere care mă ajută şi în teren, şi în afara stadionului.

Soţia m-a făcut să simt cu adevărat ce înseamnă să fiu responsabil în tot ceea ce fac!“, a mărturisit Lobonţ.

Ofertat de mai multe echipe

Ca şi în vara trecută, despre portarul Bogdan Lobonţ se spune că va părăsi liderul campionatului şi se va transfera în străinătate.

S-a vorbit despre plecarea lui „Lobby“ la campioana Rusie, Rubin Kazan, dar şi la alte echipe din spaţiul ex-sovietic, Dinamo Kiev, Terek Groznîi, sau că Feyenoord Rotterdam l-ar avea în vederi.

Unul dintre acţionarii clubului din Ştefan cel Mare, Vasile Turcu, a infirmat categoric transferul lui Lobonţ. „Bogdan Lobonţ îşi doreşte să ia titlul cu Dinamo.

Despre plecarea lui se vorbeşte din ziua în care a venit, dar Borcea a zis clar: «Până nu luăm campionatul, nicio sosire, nicio plecare»!“, a spus zilele trecute oficialul dinamovist.

Preţul solicitat de Di­na­mo pentru un eventual transfer ar fi de 2.000.000 de euro. Lobonţ are un contract de 500.000 de euro pe an. El a mai jucat în străinătate la Ajax Amsterdam şi Fiorentina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite