Blestemul golgheterilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea lui Ianis Zicu la ŢSKA Sofia, oficializată ieri, întăreşte ideea că Liga 1 nu mai exportă nici „vârfurile“ spre campionate puternice. Ultimii golgheteri ai României au avut trasee sinuoase. După „explozia“ din Liga 1, niciunul dintre ei nu a confirmat.

Ianis Zicu, golgheterul ultimului sezon din Liga 1, a ajuns ieri la Sofia, pentru a semna cu ŢSKA. Echipa bulgară, care a terminat pe locul trei în ultimul sezon, l-a momit pe mijlocaşul de 27 de ani cu o primă de instalare consistentă, de  400.000  de euro. Contractul nu este fabulos: Zicu va câştiga 200.000 de euro pe sezon, în fiecare din cei trei ani pe care ar urma să-i petreacă în ţara vecină, iar Timişoara se va alege doar cu 500.000 de euro, valoarea clauzei de transfer pe care Zicu o avea în contract.  Transferul lui Zicu în capitala Bulgariei, realizat în virtutea relaţiilor de prietenie dintre Ioan Becali şi şefii lui ŢSKA, confirmă ideea că golgheterii din Liga 1 nu au căutare în Vest. Mai mult, marcatorii de top din România au „luat-o în jos" după ce au cucerit titlul de golgheter.

Cursaru are meci cu FC Zagon

Atacantul băcăuan Cătălin Cursaru uimea Europa în sezonul 2001-2002 cu cele 17 goluri înscrise, dar mai ales cu o execuţie de excepţie într-un meci cu Dinamo, gol marcat din „foarfecă". Reuşita lui Cursaru a ajuns pe CNN, iar la finalul sezonului Herta Berlin îi oferea lui Sechelariu 1,8 milioane de dolari. „Seche" s-a zgârcit, a cerut mai mult, iar de aici a început declinul lui Cursaru. După ce a trecut pe la Aerostar Bacău sau Tricolorul Breaza, atacantul joacă acum pentru Prahova Tomşani, echipă de Liga a patra. Pentru Cursaru urmează un meci „tare" de promovare, cu FC Zagon.

Răducanu, de râsul Europei

Cu 21 de goluri pentru Steaua într-un sezon, Claudiu Răducanu a prins un transfer la Espanyol. Acolo, „Blocnotes" n-a dat decât trei goluri, dar s-a remarcat în mod deosebit, după una dintre aceste reuşite. Răducanu a aruncat tricoul fanilor, suporterii s-au aplecat „să-l culeagă", însă au căzut cu tot cu tribuna. Ajuns în Germania, la Bielefeld, Răducanu a ajuns ţinta ironiilor ziariştilor nemţi pentru năzbâtiile sale. Recent, şi-a pierdut toată averea, care a ajuns pe mâna fostei soţii, iar acum evoluează la o echipă obscură din Liga a patra spaniolă,

CF Premia. cuplul N&D a cântat fals în Europa

Cu câte două titluri de golgheteri în ultimii ani, Dănciulescu şi Niculescu nu au reuşit să se impună în Europa. Ultima experienţă a "Corbului" afară, la Alicante, a fost total dezamăgitoare: Dănciulescu contribuise la promovarea lui Hercules, însă n-a fost păstrat în lot în sezonul de Primera. „Clau-gol" şi-a încercat norocul la Duisburg sau la Omonia Nicosia, însă s-a întors repede acasă. Ultimul golgheter oferit de Dinamo, Andrei Cristea, a ajuns tot în liga a doua germană, la Karlsruhe.

„Studenţii", spre est, Costea s-a „rupt"

Ionuţ Mazilu şi Gigel Bucur s-au îndreptat spre Ucraina, respectiv Rusia. Mazilu a dezamăgit la Dnepr şi acum evoluează la Arsenal Kiev, fără mari reuşite. Gigel a promovat cu Kuban, însă este ţinut doar rezervă de Dan Petrescu. Florin Costea, cel cu care Bucur a împărţit titlul de golgheter acum doi ani, s-a accidentat grav şi nu a revenit nici acum la nivelul de altădată. 

1 milion de euro va câştiga Zicu în Bulgaria: prima de instalare plus salariul pe trei ani de contract.

INFO
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite