Blatter condamnă jocul pasiv: “Poate reintroducem regula golului de aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sepp Blatter nu este încântat de echipele care se gândesc în primul rând să nu primească gol şi vrea să regândească regulile la turneele organizate de FIFA. Preşedintele forului mondial vrea să reintroducă regula "golului de aur" sau să se treacă direct la penalty-uri, după timpul regulamentar.

Blatter ia în calcul introducerea acestor reguli chiar şi în faza grupelor, acolo unde, spune el, sunt echipe nu evoluează cu gândul la victorie, iar acest lucru afectează calitatea spectacolului.

„Am văzut lucruri grozave la Cupa Mondială. Fotbalul a devenit un joc cu multă strategie, cu echipe care acţionează ca o unitate. Au trecut zilele cu tactici simple, în care atacai şi după aceea te apărai. Dar în câteva meciuri din grupele Cupei Mondiale am putut vedea unele echipe care au jucat doar pentru a evita înfrângerea. Este un subiect pe care vreau să-l discutăm la viitoarele întâlniri ale Comitetului Tehnic. Vom încerca să încurajăm în turnee gen Cupa Mondială fotbalul cursiv, fără întreruperi, cu echipe care joacă pentru a învinge. Vrem să regândim timpul suplimentar. Sunt echipe care joacă foarte defensiv în timpul suplimentar, în speranţa de a nu primi gol. Pentru a evita aceste lucruri, ne gândim să introducem direct loviturile de departajare sau chiar să apelăm din nou la regula «golului de aur». Vom vedea ce concluzii vom trage la întâlnirile Comitetului Tehnic”,  a declarat Sepp Blatter.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite