Blatter şi Mircea Sandu, în dizgraţie Primul - pentru afirmaţii defăimătoare, al doilea - anchetat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu şi Sepp Blatter, doi "dinozauri" ai fotbalului
Mircea Sandu şi Sepp Blatter, doi "dinozauri" ai fotbalului

Buni prieteni, Joseph Blatter, actualul preşedinte al FIFA, şi Mircea Sandu, actualul preşedinte al FRF, au probleme serioase. Primul este acuzat pentru afirmaţii ofensatoare la adresa jucătoarelor de fotbal, dar şi homofobe, în timp ce al doilea a intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticoruoţie pentru retrogradarea Universităţii Craiova, cât şi pentru că ar fi luat mită 400.000 de euro.

"Nu mi-a venit să cred când am auzit ce a spus Blatter. Am simţit că este prea mult, că este picătura care a umplut paharul. În urmă cu ceva timp el a făcut afirmaţii ofensatoare la adresa jucătoarelor de fotbal şi mai recent a fost extrem de homofob în Qatar.

Am avut procesul de candidatură pentru Cupa Mondială, a fost corupţie în propria sa ogradă, un total eşec în privinţa folosirii tehnologiei pentru a obţine dreptatea pe teren, dar este total deplasat ceea ce a declarat. Arată că este total depăşit. Ar trebui să se dea la o parte pentru Michel Platini. Este jenant, dacă o persoană ar trebui să înţeleagă situaţia privind rasismul aceasta este şeful FIFA, for care are 200 de federaţii din lume afiliate, există atât de multă diversitate, culturi diferite, credinţe şi culori.

Toată lumea ar trebui să fie supărată după aceste comentarii, cred că au fost jenante. Dacă eşti conducătorul unui for fotbalistic ai nevoie de susţinători şi oricui îl urmează după asta ar trebui să îi fie ruşine", a spus Taylor.


Întrebat dacă Blatter trebuie să demisioneze, Gordon Taylor a răspuns: "Fără nicio îndoială. El nu înţelege cât de dăunător este rasismul - împarte oamenii în «ei şi noi». Fotbalul ar trebui să unească oamenii în societate, de aceea muncim mult în Anglia şi de aceea îi educăm pe copii, vrem o lume în care nimeni să nu se gândească la culorea pielii unei persoane. Dar este revoltător când şeful unui for mondial spune că aceia care sunt afectaţi de rasism pe teren ar trebui să privească situaţia ca o parte a jocului şi să dea mâna cu ofensatorii".

Joseph Blatter a declarat pentru CNN World Sport că nu există rasism pe terenul de fotbal. "Nu există rasism, poate este un jucător împotriva altuia, cu un cuvânt sau cu un gest care nu este corect. Însă este un joc şi la finalul jocului ne strângem mâinile, iar acest lucru se poate întâmpla pentru că am muncit mult împotriva rasismului şi discriminării. Cred că întreaga lume este conştientă de eforturile pe care le facem împotriva rasismului şi discriminării. Iar uneori pe teren spui ceva ce nu este tocmai corect, dar meciul se încheie şi urmează altul, la care te poţi comporta mai bine", a precizat preşedintele FIFA.

Fotbalistul uruguayan al echipei Liverpool, Luis Suarez, a fost învinuit de Federaţia Engleză de Fotbal (FA) pentru insulte rasiste la adresa francezului Patrice Evra (Manchester United), miercuri, după o lună de anchetă.

FA încă nu a decis dacă îl va acuza pe John Terry (Chelsea) de insulte rasiste la adresa fundaşului echipei Queens Park Rangers, Anton Ferdinand, luna trecută, la un meci din campionatul Angliei.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite