"Blatter este epuizat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal, Mohammed Bin Hammam, şi-a justificat decizia de a candida la conducerea FIFA, apreciind că actualul preşedinte, elveţianul Joseph Blatter, este "epuizat", informează AFP.

"Nu există viziune pentru FIFA, nu există nimic, Blatter este epuizat. Să luăm exemplul tehnologiei privind linia porţii, nu există niciun fel de abordare din partea FIFA. Nu mai văd creativitate la Blatter. Fotbalul s-a dezvoltat într-un asemenea mod că preşedintele nu mai poate aduce ceva nou după opt ani în funcţie. Pentru binele fotbalului, nimeni nu mai poate rămâne 15 sau 20 de ani la conducerea FIFA", a declarat Bim Hammam pentru cotidianul german Süddeutsche Zeitung de sâmbătă.

Preşedintele AFC, în vârstă de 61 de ani, a dezvăluit că i-a cerut anul trecut francezului Michel Platini să candideze. "Mi-a cerut să-i mai dau timp de gândire, apoi mi-a spus că nu şi-a încheiat misiunea la conducerea UEFA. Sper acum ca Platini să rămână neutru", a mai spus Bim Hammam, care conduce forul asiatic din 2002.

La 1 iunie, la Congresul FIFA, Joseph Blatter, care conduce FIFA din 1998, va candida pentru un nou mandat şi-l va avea ca adversar pe Mohammed Bin Hammam, aceştia fiind singurii care şi-au depus candidatura până la termenul limită, 1 aprilie.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite