Blatter: „Dacă acuzaţiile de mită sunt reale, vom lua măsuri!” Se schimbă gazda CM 2022?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a confirmat faptul că va declanşa o anchetă pentru a investiga dezvăluirile cotidianul englez Sunday Times. Conform acestei surse, anumiţi membri ai Comitetului Executiv au fost mituiţi de către oficiali din Qatar pentru a alege ţara arabă ca organizatoare a CM 2022.

"Am vorbit deja cu şefii cotidianului Sunday Times şi au acceptat să ne pună în legătură cu persoana care a aflat această informaţie, pentru a ne ajuta în anchetă. Deocamdată, nu îi ştim nici numele, nic măcar dacă este bărbat sau femeie", a explicat Blatter.

Scandalul a izbucnit în urmă cu o săptămână, în urma unei şedinţe a Comisiei pentru Sport din Parlamentul Britanic în care trebuiau explicate motivele ratării organizării turneului final. Ocazie cu care parlamentarul Damian Collins a adus ca argument în favoarea sa faptul că ar avea dovezi clare cum că Issa Hayatou şi Jacques Anouma ar fi primit bani din partea reprezentanţilor statului Qatar, informează prosport.ro.

"Sunt autorităţi abilitate care se pot ocupa de această problemă, trebuie să discutăm şi să rezolvăm această problemă în cadrul Congresului FIFA. Vrem să vedem întâi dacă acuzaţiile sunt false sau adevărate, iar după aceea vom lua măsuri. Este cert o problemă ce trebuie clarificată"
, a adăugat şeful forului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite