Blatter afirmă că Irlanda a cerut să participe la turneul final pe un loc suplimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat luni că Irlanda a cerut extinderea numărului de echipe participante la CM 2010 la 33, pentru a putea participa la turneul final, după ce s-a considerat dezavantajată în disputa cu Franţa, informează Sky Sports.

"Am primit o delegaţie din partea Irlandei şi era normal să fie nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat. Ştiu că nu se poate rejuca, nu au cerut sancţiuni faţă de jucători sau arbitri, dar au întrebat dacă pot fi echipa cu numărul 33 la Campionatul Mondial. Chiar au cerut acest lucru. Voi aduce acest lucru în atenţia Comitetului Executiv, nu ştiu ce se va întâmpla, dar dacă acceptăm acest lucru trebuie să facem la fel şi cu Costa Rica", a afirmat Sepp Blatter, care se află în Johannesburg. Costa Rica a fost nemulţumită din cauza unei poziţii de ofsaid semnalizată în meciul cu Uruguay.

Irlanda a ratat calificarea la CM 2010 după ce a fost eliminată la baraj de Franţa. Formaţia condusă de Raymond Domenech a marcat un gol neregulamentar, deoarece Thierry Henry s-a folosit de mână pentru a controla balonul înainte să-i trimită pasa decisivă lui William Gallas. Forul mondial a respins ideea unei rejucări a barajului, pe motiv că deciziile luate de arbitru în timpul partidei sunt finale şi nu pot fi schimbate.

Preşedintele FIFA a mai declarat că a avut o discuţie cu Thierry Henry, căruia i-a spus că nu este corect să trişeze faţă de adversarii lui. "M-a întrebat dacă va fi sancţionat şi l-am întrebat de ce să se întâmple acest lucru", a spus acesta, care a precizat că familia lui Thierry Henry a primit ameninţări din partea fanilor irlandezi.

Blatter a adăugat că sunt şanse mari ca la CM 2010 să fie folosiţi doi arbitri adiţionali, pentru a fi evitate controversele. "Trebuie să analizăm dacă această propunere este realistă. Trebuie făcut ceva în acest sens, să vedem cum putem evita situaţiile precum cele din meciul Franţei cu Irlanda, când toată lumea a văzut henţul", a spus acesta.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite