Blatter şi Beckenbauer şi-au pus piciorul în ghips

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FIFA şi cel al clubului Bayern München au invocat diverse motive şi nu au participat la sărbătorirea centenarului FRF.Scandalurile imense din fotbalul românesc au ecouri peste hotare. Invitaţi la sărbătoarea centenarului FRF, personalităţi mondiale au declinat participarea la ceremonie.

Joseph Blatter, preşedintele FIFA, şi Franz Beckenbauer, şeful Consiliului de Supraveghere al clubului Bayern München, deşi au fost invitaţi, nu au mai fost prezenţi la dineul oficial organizat ieri la Palatul Parlamentului cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Fotbal, la care au participat personalităţi din România şi din străinătate.

Preşedintele României, Traian Băsescu, trebuia să-i primească la Palatul Cotroceni pe Joseph Blatter şi pe Michel Platini, şeful de la UEFA, dar ceremonia a fost anulată. Preşedinţia a motivat contramandarea întrevederii prin faptul că Băsescu s-a mai întâlnit şi cu alte ocazii cu Platini şi că în absenţa lui Blatter nu mai avea rost o nouă întâlnire.

Blatter a invocat o sinuzită acută

Preşedintele FIFA i-a trimis o scrisoare lui Mircea Sandu prin care şi-a justificat absenţa. „Nu voi fi capabil să întreprind călătoria la Bucureşti, aşa cum am planificat iniţial, din cauza unei sinuzite acute şi recurente.

De aceea, cel puţin în acest moment, nu am posibilitatea să călătoresc cu avionul“, se scrie în epistola publicată pe site-ul www.frf.ro. „Nici domnul Beckenbauer nu va mai participa la dineul organizat de FRF cu ocazia centenarului“, a spus Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF.

Fostul mare fotbalist german nici nu s-a obosit să dea vreo explicaţie. Asemenea unui personaj celebru al istoriei recente a României, generalul Victor Stănculescu, care şi-a pus piciorul în ghips la momentul oportun, în decembrie ’89, personalităţile amintite mai sus au preferat să invoce diverse motive pentru a nu se alătura imaginii execrabile pe care o are în prezent fotbalul din România.

Aceste refuzuri de ultim moment se adaugă celui făcut de fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu de a primi un premiu de la Mircea Sandu. Corupţia din arbitraj, scandalurile iscate după fiecare etapă, declaraţiile jignitoare ale unor persoane din lumea fotbalului au dus la asemenea gesturi.

image

Nu voi fi capabil să întreprind călătoria la Bucureşti, aşa cum am planificat iniţial, din cauza unei sinuzite acute
şi recurente.

image


Joseph Blatter
preşedinte FIFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite