Blanc: "Nu mă pot preface că nu s-a întâmplat nimic în Africa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurent Blanc
Laurent Blanc

Noul selecţioner al Franţei, Laurent Blanc, s-a declarat indignat de comportamentul unor jucători din lotul deplasat la Cupa Mondială, în special de greva declanşată în momentul în care era programat un antrenament.

"Nu mă pot preface că nu s-a întâmplat nimic în Africa de Sud. Am urmărit evenimentele cu multă tristeţe. Am fost dezamăgit de bilanţul sportiv, dar mai ales am fost indignat de comportamentul unora. Cel mai mult m-a dezamăgit comportamentul grupului în timpul unicului antrenament deschis presei, cu 48 de ore înaintea celui de-al treilea meci, cu Africa de Sud. Voi include faptele petrecute acolo în gândurile şi analizele mele", a spus Blanc, la prima sa conferinţă de presă ca selecţioner.

Tehnicianul a menţionat că nu plănuieşte stabilirea unor sancţiuni pentru ceea ce s-a întâmplat în Africa de Sud. "Eu nu decid pedepse. Treaba mea este să alcătuiesc cea mai bună echipă cu cei mai buni jucători. Am venit să câştig, dar ne aflăm într-o situaţie delicată", a afirmat Blanc.

Vineri, fostul coechipier al lui Blanc la echipa naţională, Lilian Thuram, i-a cerut căpitanului echipei naţionale, Patrice Evra, să nu mai îmbrace vreodată tricoul Franţei, din cauza rolului său de provocator şi al gesturilor de frondă. Thuram a cerut şi sancţionarea altor internaţionali responsabili cu greva lotului în Africa de Sud.

Echipa naţională a Franţei a refuzat să efectueze o şedinţă de pregătire, în semn de protest faţă de faptul că atacantul Nicolas Anelka fusese exclus, deoarece îl insultase pe selecţionerul Raymond Domenech, la pauza meciului Franţa - Mexic (scor 0-2), din 17 iunie.

Franţa, adversara României în preliminariile Euro-2012, a fost eliminată în faza grupelor la Cupa Mondială, terminând ultima în grupa A, cu un singur punct, conform gsp.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite