Bin Hammam vrea să-l detroneze pe Blatter de la şefia FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal, Mohammed Bin Hammam, a promis că dacă va fi ales la conducerea FIFA va mări ajutorul financiar pentru sportul din ţările sărace ale Africii.

"Programul meu pentru Guineea Ecuatorială este acelaşi ca pentru Africa în general. Vreau să măresc ajutorul financiar, să dezvolt infrastructurile în fotbal pentru ţările sărace din Africa. În prezent, la FIFA, dăm fiecărei federaţii 250.000 de dolari, iar eu vreau ca această sumă să fie mărită la 500.000 de dolari pe an", a spus Bin Hamman, aflat la Malabo pentru a solicita votul Guineei Ecuatoriale înaintea alegerilor pentru postul de preşedinte al FIFA.

Mohammed Bin Hammam a precizat că vrea să fie mărită şi suma destinată proiectului "Goal". "Mai este şi proiectul «Goal», este un proiect de dezvoltare în federaţii. Suma maximă pe proiect este de 400.000 de dolari, iar eu vreau să crească la un milion de dolari pe proiect. Cred că pot face cel puţin atât pentru Africa, dar mai există şi alte programe cum ar fi formarea arbitrilor, a antrenorilor...", a explicat el.

Bin Hammam este unicul contracandidat al lui Joseph Blatter la alegerile pentru postul de preşedinte al FIFA, programate la 1 iunie. Într-o scrisoare trimisă celor 208 federaţii afiliate FIFA, Blatter a promis că va intensifica programele de dezvoltare cum este "Goal".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite