Steaua lui Bergodi a fost iar norocoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua lui Bergodi  a fost iar norocoasă
Steaua lui Bergodi a fost iar norocoasă

Dacă trece de Ùjpest, Steaua va întâlni Motherwell (Scoţia) sau Flamurtari (Albania). Vaslui va juca, cel mai sigur, cu Omonia Nicosia. Tragerea la sorţi de la Nyon de ieri a fost fericită pentru Steaua, însă mai puţin norocoasă pentru FC Vaslui. Ambele joacă primul meci acasă.

În cazul în care îi vor elimina pe ungurii de la Ùjpest, roş-albaştrii vor întâlni în penultimul tur preliminar pentru grupele Ligii Europa pe una dintre echipele Flamurtari sau Motherwell, prima câştigând duelul de acasă cu scoţienii cu scorul de 1-0.

“Se putea mai bine, se putea mai rău. Din punct de vedere sportiv, aş alege Flamurtari, iar comercial, pe Motherwell”, a declarat preşedintele din Ghencea, Valeriu Argăseală, completat şi de tehnicianul Stelei, Cristiano Bergodi: “Motherwell e o echipă bătăioasă, puternică fizic, iar cu albanezii este nevoie de atenţie, chiar dacă provin dintr-un campionat mai slab. Gândul nostru trebuie însă să rămână la Ùjpest”.

Ciprioţii au 15 străini

Trupa lui Adrian Porumboiu, FC Vaslui, va întâlni mai mult ca sigur în turul trei preliminar al Ligii Europa echipa cipriotă Omonia Nicosia, care a surclasat în prima manşă a turului doi formaţia feroeză HB Torshavn, scor 4-0. Fosta echipă a românilor Claudiu Niculescu şi Ioan Andone a evoluat foarte mult în ultimul timp, trecând de la stadiul de semi-amatori la club profesionist.

Omonia are 15 străini în lot, printre care polonezul Zurawski, uruguaianul Caceres şi grecul Patsatzoglou. “Omonia e o echipă redutabilă, dar nu trebuie să ne speriem de ciprioţi, putem ajunge în grupele Ligii Europa”, a comentat patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu.

Nici antrenorul Cristi Dulca nu se teme de echipa cipriotă: “Omonia e un adversar foarte dificil, dar pentru noi cea mai importantă este calificarea. Avem o echipă mai bună decât anul trecut şi ne dorim mult mai mult”.

Cu cine ar putea juca Steaua

-Flamurtari - A câştigat Cupa Albaniei. Provine din al doilea oraş ca mărime din Albania, Vlora (500.000 de locuitori). În 1986 a fost eliminată din Cupa Campionilor de viitoarea adversară a Stelei din finală, FC Barcelona.

-Motherwell - Înfiinţat în 1886, clubul scoţian nu a reuşit să doboare supremaţia rivalelor din Glasgow, Celtic şi Rangers. A câştigat patru trofee de-a lungul istoriei: campionatul în 1932, Cupa Scoţiei în 1952 şi 1991 şi Cupa Ligii Scoţiei în 1950.  Anul trecut a terminat pe locul 7 în campionat.

Cu cine ar putea juca FC Vaslui

Omonia Nicosia - Clubul cipriot este fondat în 1948. De-a lungul timpului, pentru echipa din Cipru au evoluat şi antrenat mai mulţi români, printre care Mihai Mocanu, Constantin Frăţilă, Claudiu Niculescu sau Ioan Andone. A terminat pe locul doi în ultimul sezon.

HB Torshavn - A ocupat locul doi în campionat. Are doar trei victorii de-a lungul întregii istorii în cupele europene. Feroezii au fost antrenaţi în trecut de Ion Geolgău.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite