Petre Marin e forţat de Bergodi să iasă la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veteranul nu va mai fi un jucător de bază în viziunea noului tehnician al Stelei.Cristiano Bergodi îi va cere lui Gigi Becali să achiziţioneze de urgenţă un fundaş stânga. Pe lista sa se află şi muntenegreanul Vladimir Bozovici.

Instalat de câteva zile în scaunul de antrenor al Stelei, Cristiano Bergodi a început deja să creioneze strategia pentru sezonul viitor.Unul dintre posturile pentru care italianul i-a cerut întăriri lui Gigi Becali este cel de fundaş stânga, acolo unde „bătrânul“ Petre Marin (35 de ani) nu a avut rival în stagiunea precedentă.

În viziunea italianului, fundaşii laterali sunt foarte importanţi şi pentru faza de atac, motiv pentru care trebuie să fie foarte rapizi, ceea ce nu mai e cazul lui Petre Marin, care mai are contract cu roş-albaştrii până la finalul sezonului 2009-2010.

Becali ar accepta salariul lui Bozo

Deocamdată, în afara lui „Jair”, Steaua nu mai are în lot decât doi fundaşi stânga de meserie, Ifeanyi Emeghara şi Lucian Filip. Primul însă nu a mai pus piciorul pe minge de mai bine de un an, în timp ce Filip (19 ani) nu a jucat încă niciun minut în Liga I. Printre jucătorii vizaţi de Bergodi pentru banda stângă ar fi şi muntenegreanul Vladimir Bozovici.

Salariul lui Bozo, de 120.000 de euro pe an, se apropie de plafonul pe care vrea să-l impună Gigi Becali, astfel că nu ar fi nicio problemă în acest sens.

Vara trecută, iritat că se vehicula posibilitatea includerii sale pe lista disponibilizaţilor, Petre Marin l-a rugat pe Gigi Becali să-l lase să plece pentru a-şi continua cariera de jucător în altă parte. „Nea Gigi, eu nu vreau să încurc pe nimeni şi nici să fiu încurcat. Dacă nu mai e nevoie de mine, plec”, i-a zis fotbalistul. Consecinţa? Gigi Becali i-a prelungit contractul şi l-a asigurat că-i va oferi postul de director sportiv după terminarea carierei.

Ce fac ceilalţi veterani ai fotbalului

Bogdan Stelea (41 de ani, fost portar FC Braşov)  s-a retras săptămâna trecută şi va ocupa postul de antrenor secund al primei reprezentative.

Gabriel Mărgărit (38 de ani, mijlocaş CS Otopeni) este tentat să-şi continue cariera de fotbalist în Liga a II-a.

Mihai Barbu (38 de ani, portar Gloria Buzău) – pus pe liber de buzoieni, s-a antrenat în ultima vreme cu CSM Focşani.

Cristian Coroian (36 de ani, atacant Gloria Bistriţa) – liber de contract, ar putea merge la Gaz Metan Mediaş, care i-a oferit un salariu de 80.000 de dolari, precum şi postul de antrenor secund.

Nae Constantin (36 de ani, fundaş FC Braşov) – liber de contract, şi-ar dori să mai joace măcar un an.

image

Dacă un jucător nu se integrează în sistemul antrenorului, atunci el se cere singur pentru transfer.

image


Renzo Rossi
manager sportiv Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite