FOTBAL: Bogdan Stancu: "Bergodi a adus ceva nou la echipă, sunt sigur că vom avea şi rezultate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul Stelei, Bogdan Stancu, a declarat, duminică, în Austria, că italianul Cristiano Bergodi este un antrenor serios şi este convins că steliştii vor avea rezultate cu el pe banca tehnică, precizând că, în plan personal, şi-ar dori să marcheze mai mult decât în acest sezon.

"Nu am lucrat foarte mult cu domnul Bergodi, însă ştie toată lumea că este un antrenor bun, care a făcut treabă pe oriunde a fost. Cred că vom avea rezultate, deoarece dânsul este un antrenor serios. Totul va depinde însă şi de noi. Antrenorul ne cere să facem anumite lucruri, iar dacă noi nu vom putea să îi respectăm indicaţiile, nu vom face nimic. Este un tip deschis, care vorbeşte cu toţi jucătorii în parte şi cred că a adus ceva în plus la echipă", a spus Stancu, jucător care duminică a împlinit 22 de ani.

Acesta a afirmat că se simte foarte bine la această vârstă şi, dacă ar putea, ar vrea să oprească timpul pentru că "22 de ani este cea mai bună vârstă pentru un jucător". "Nu mi-e frică de concurenţa de la Steaua. O să muncesc mult şi sper ca sezonul viitor să mă prindă în prima echipă. Orice atacant care ajunge aici îşi doreşte să înscrie, dar nu trebuie să mi se urce la cap faptul că sunt golgheterul echipei. Nu îmi place să îmi pun obiective, dar aş vrea să marchez mai mult ca sezonul trecut. Important este să îmi ajut echipa, chiar şi cu pase de gol, şi să luăm titlul. De asemenea, dacă voi avea evoluţii constante şi voi înscrie mai multe goluri, mă aştept să fiu convocat şi la echipa naţională. Sper să fiu acolo în acest an", a spus atacantul.

Stancu a precizat că prima parte a perioadei de pregătire este destul de dificilă, dar toţi jucătorii sunt conştienţi că trebuie să muncească foarte mult: "Venim după o perioada de vacanţă destul de scurtă şi este greu. Trebuie însă să tragem de noi şi să muncim mai mult, deoarece aşteptările sunt mai mari la Steaua. Avem ca obiectiv câştigarea titlului şi trebuie să muncim mai mult, dar şi să avem o încredere mai mare în noi".

Referitor la meciul cu Ujpest, din turul 2 preliminar al Ligii Europa, Stancu a spus că trebuie tratat foarte serios pentru a evită orice surpriză: "Chiar dacă părem favoriţi trebuie să fim serioşi. Obiectivul nostru este calificarea în grupele competiţiei, deoarece suntem Steaua şi trebuie să jucăm foarte bine în orice competiţie. Nu ştiu cât de puternic este campionatul Ungariei, dar şi dacă jucam cu o formaţie din Malta, tot la fel de serios trebuia să o tratăm. Sper ca la ora meciului să fim apţi 100%".

Atacantul este de părere că Dorin Goian este un jucător important pentru Steaua şi echipei i-ar fi mai greu fără el în cazul în care s-ar transfera, dar, în acelaşi timp, consideră că niciun fotbalist de la Steaua nu este de neînlocuit. "Goian este unul dintre cei mai buni fundaşi, iar dacă ar pleca m-aş bucura pentru el", a precizat jucătorul.

Fotbalistul venit de la Unirea Urziceni a recunoscut că nu se aştepta ca fosta sa echipă să câştige titlul şi speră ca nici în anii viitori Dinamo să nu fie aproape de primele locuri. "Nu mă aşteptam ca Unirea să ia campionatul, dar îl cunosc pe Dan Petrescu, pune foarte multă pasiune în tot ce face. M-aş fi aşteptat ca echipa să fie în primele 3, dar mă bucur că au luat titlul. Nu îmi doream ca Dinamo să ia campionatul şi sper ca în următorii ani să nu le dăm şansa să se mai apropie de primul loc".

Delegaţia Stelei se află în Austria, acolo unde elevii antrenaţi de Cristiano Bergodi efectuează primul stagiu de pregătire al verii, pe parcursul a doua săptămâni. Roş-albaştrii au programate 4 partide amicale, iar prima dintre ele va avea loc miercuri, de la ora 19:30, împotriva slovenilor de la NK Celje.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite