Ben Arfa a vrut să plece acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Arfa (în albastru) e nemulţumit că joacă prea puţin în naţionala „Cocoşului galic“
Ben Arfa (în albastru) e nemulţumit că joacă prea puţin în naţionala „Cocoşului galic“

Vestiarul Franţei a explodat în conflicte între jucători după înfrângerea din faţa Suediei, iar sfertul cu Spania se vede în ceaţă.

Ribery şi compania au obţinut doar un egal cu decimata echipă a Angliei, 1-1, au câştigat cu Ucraina, dar au capotat în ultimul meci, în faţa Suediei, care i-a învins cu 2-0, deşi nordicii erau eliminaţi de la Euro. Pierzând locul 1 în grupă, Franţa trebuie să joace în sferturi cu Spania, iar Ribery, Diarra, Nasri şi Ben Arfa s-au certat ca la uşa cortului.

Laurent Blanc a pierdut din mână situaţia şi un scandal monstru s-a declanşat la vestiare, imediat după meciul cu Suedia. Cel care a dat tonul a fost ca de obicei, Ribery, care şi-a asumat rolul de vedetă a echipei. Acesta a început să-şi acuze fiecare coleg în parte că nu şi-a făcut treaba pe teren, fapt care a stârnit o reacţie nervoasă din partea lui Alou Diarra.

Conform cotidianului francez „L'equipe", acesta a început să înjure, iar Samir Nasri a sărit la bătaie spunându-i că poate să reproşeze orice, dar să vorbească frumos. În acest cor din care nimeni nu mai înţelegea nimic, selecţionerul Blanc a ieşit şi el la atac şi l-a avut ca ţintă pe rezerva Hatem Ben Arfa. Considerându-se nedreptăţit de antrenor, mijlocaşul lui Newcastle i-a cerut lui Blanc să-l lase să plece acasă pentru că nu are ce să arate pe teren 10 minute, cât este folosit în fiecare meci.

Spiritele s-au calmat cu greu, iar toată presa franceză şi antrenorul Laurent Blanc speră ca tot răul să fie spre bine, iar nervii de la vestiare să se transforme într-o reacţie pozitivă în faţa Spaniei.

„Benzema, tu când marchezi?"

Unul dintre motivele scandalului din vestiarul Franţei a fost reprezentat de Karim Benzema. Practic, toată lumea a fost de acord că atacantul nu joacă la fel ca la echipa de club, iar presa i-a susţinut pe cei care i-au reproşat asta. „Torres, Cristiano Ronaldo, Van Persie, Gomez, Rooney, Ibrahimovici, Balotelli, adică toţi atacanţii mari de la acest euro, au marcat deja. Benzema, tu când o faci?", a scris ieri cotidianul „L'Equipe". Altfel, cu Spania, Franţa nu se va putea baza pe fundaşul Mexes, suspendat, în locul lui urmând să intre Koscielny.

S-au certat şi la CM 2010

Acest episod nu este singular la naţionala Franţei. Acum doi ani, la Mondialul din Africa de Sud, jucătorii „Hexagonului" au organizat chiar o revoltă. Supăraţi că Anelka a fost exclus din lot după ce l-a înjurat pe selecţionerul Domenech, fotbaliştii, conduşi de căpitanul Evra, au refuzat să coboare din autocar pentru o şedinţă de pregătire. Atunci, Franţa a fost eliminată din grupe, iar grupul rebelilor a fost suspendat de la naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite