Alexandru Iacob e „noul Belodedici“ din Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Iacob e „noul Belodedici“ din Ghencea
Alexandru Iacob e „noul Belodedici“ din Ghencea

După ce a fost titular în partida cu Oţelul, fotbalistul care aminteşte de fosta glorie a Stelei are mari şanse să joace din primul minut şi în returul de azi cu irlandezii de la St. Patrick’s Athletic.Iacob a ajuns întâmplător la fotbal, după trei ani şi jumătate în care a făcut înot de performanţă.

Promovat în prima echipă de Cristiano Bergodi, Alex Iacob (20 de ani) a debutat ca titular în tricoul Stelei în meciul de la Galaţi.

Tânărul fotbalist, care poate juca atât în centrul defensivei, cât şi ca închizător, a venit în Ghencea acum două sezoane, la sugestia lui Gică Hagi şi este primul jucător hunedorean, după Bogdan Lobonţ, cumpărat de Rapid în 1996, care a făcut pasul direct de la Corvinul la unul dintre granzii Capitalei.

A debutat în Liga a II-a la 16 ani

Puţini ştiu însă că Iacob a ajuns să joace fotbal dintr-o întâmplare. “Alex a făcut timp de trei ani şi jumătate înot. A fost vicecampion de copii în probele de spate şi bras, are şi astăzi medaliile. Într-o zi, tavanul piscinei acoperite de la Hunedoara s-a prăbuşit, motiv pentru care bazinul a fost închis. Aşa a ajuns la fotbal”, şi-a amintit tatăl fotbalistului, Valer Iacob, fost preşedinte al Corvinului în perioada 2001 – 2003. 

În iulie 2005, la 16 ani şi trei luni, Iacob a debutat în eşalonul secund, la Corvinul, echipă pentru care a evoluat în 56 de meciuri şi a marcat un gol. Deşi era curtat intens de toate echipele importante din România, Iacob a decis să-şi încerce norocul la Inter Milano, unde a participat la un stagiu al echipei Primavera.

Românul a susţinut la Inter şi două meciuri de pregătire în compania starurilor de la echipa mare a campioanei Italiei.

„L-am păcălit pe Crespo la un duel. Am simulat că trimit mingea lung, dar am preferat un dribling. După această fentă, Crespo s-a întors către mine şi mi-a făcut semn cu degetul arătător. Era ceva de genul: «Să nu mai îndrăzneşti să-mi faci aşa ceva!»”, a povestit ulterior fotbalistul. 

Ce nu ştiţi despre Iacob

Are peste 100 de selecţii la toate naţionalele de juniori. A fost chiar căpitan la selecţionata “U 17”.

Mai are un frate, Bogdan (24 de ani), care a practicat şi el fotbalul ca portar.

Îi admiră pe Cristi Chivu şi pe Rio Ferdinand.

A fost împrumutat în sezonul 2007-2008 la Gloria Buzău, bifând 2 partide în Liga I.

De ştiut...

Comisia de Disciplină a ratificat hotărârea Stelei de a-l amenda pe Pleşan cu 16.000 de euro în urma incidentului pe care l-a avut cu Ghionea la Urziceni, în ultima etapă din sezonul trecut.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite