Beckham îl atacă pe Blatter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: guliver / gettyimages David Beckham
Foto: guliver / gettyimages David Beckham

Mijlocaşul englez David Beckham a calificat, joi, drept "consternante" declaraţiile preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, privind rasismul în fotbal, informează AFP.

"Cred, aşa cum au zis şi alţii, că aceste declaraţii sunt consternante, nu cred că este un lucru bun pentru sport", a afirmat Beckham.

Blatter afirmase, miercuri, la CNN, că "nu există rasism în fotbal, ci poate un cuvânt sau un gest deplasat". "Victima ar trebui să-şi spună că este doar un joc şi să strângă mâna adversarului", a adăugat Blatter, care apoi a susţinut, într-un comunicat, că declaraţiile sale au fost "interpretate greşit".

Joi, premierul britanic David Cameron a apreciat drept "înspăimântătoare" aceste declaraţii, iar ministrul Sporturilor i-a cerut şefului FIFA să demisioneze.

Beckham însă susţine că există rasism în fotbal: "Nu am puterea să spun cine trebuie să plece sau să rămână şi nici nu-mi doresc să o am. Însă există rasism în fotbal şi nu poate fi ignorat sau rezolvat cu o strângere de mână", a afirmat Beckham.

Fotbalistul uruguayan al echipei Liverpool, Luis Suarez, a fost învinuit de Federaţia Engleză de Fotbal (FA) pentru insulte rasiste la adresa francezului Patrice Evra (Manchester United), miercuri, după o lună de anchetă.

Pe de altă parte, FA încă nu a decis dacă îl va acuza pe John Terry (Chelsea) de insulte rasiste la adresa fundaşului echipei Queens Park Rangers, Anton Ferdinand, luna trecută, la un meci din campionatul Angliei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite