Beckenbauer părăseşte Comitetul Executiv al FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beckenbauer (stânga) şi Rummenigge (centru), doi dintre preşedinţii lui Bayern
Beckenbauer (stânga) şi Rummenigge (centru), doi dintre preşedinţii lui Bayern

Franz Beckenbauer, actualul preşedinte de onoare al clubului Bayern Munchen, a anunţat că va părăsi Comitetul Executiv al FIFA la finele acestui an, când îi va expira mandatul.

"Kaizerul", în vârstă de 65 ani, a precizat că nu va candida pentru un nou mandat, în 2011, dorind să petreacă mai mult timp alături de familia sa.

"Am petrecut clipe frumoase alături de colegii mei din conducerea FIFA, precum şi la UEFA, şi am păstrat o relaţie cordială cu Sepp Blatter şi Michel Platini (conducătorii celor două foruri - n.red). Cer înţelegere faţă de decizia mea", a precizat Beckenbauer într-un comunicat.

După o carieră strălucitoare ca jucător, în cursul căreia a cucerit Cupa Mondială în 1974 cu naţionala germană, al cărei căpitan era în momentul respectiv, Franz Beckenbauer a repetat performanţa şi ca antrenor, conducând Nationalmannschaft către titlul mondial în 1999. El a condus, de asemenea, Comitetul de organizare a Cupei Mondiale din 2006, competiţie găzduită de Germania.

Ultima acţiune la care Beckenbauer va fi prezent în calitate de membru în executivul FIFA va avea loc pe 2 decembrie, la Zurich, unde vor fi alese gazdele Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite