Becali oferea 30.000 de euro pentru „un egal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul FC Steaua a încercat, din nou, să mituiască Gloria Bistriţa, însă a fost refuzat de directorul sportiv al echipei, Ioan Horoba. Gigi Becali ajunge în faţa judecătorilor şi pentru faptul că a promis bistriţenilor câte 10.000 de euro în cazul unui rezultat favorabil cu Rapid Bucureşti, în sezonul 2006 – 2007.

Becali a uitat de problemele avute cu procurorii anticorupţie în sezonul  2006 – 2007 al Ligii I, când a alergat cu sacoşa de bani după fotbaliştii de la Gloria Bistriţa. Astfel că, în sezonul 2007 – 2008, Becali a recidivat şi a făcut o nouă ofertă clubului bistriţean.

De această dată, Gigi Becali l-a contactat telefonic pe directorul sportiv al clubului Gloria Bistriţa, Ioan Horoba. Conform DNA, finanţatorul Stelei l-a sunat pe Horoba pe 29 aprilie 2008, comunicându-i că pentru meciul dintre CFR şi Gloria - care urma să se dispute pe 3 mai - a pregătit o primă pentru fotbaliştii clubului bistriţean cuprinsă între 30.000 şi 60.000 de euro, în funcţie de rezultat.

Sfătuit să nu arunce banii aiurea

„Băi, nea Ionică, nu trebuie să te fereşti, că eu propun. Deci dacă e la o adică, eu pot să am probleme, mă înţelegi? Mata doar ai propunere. (...) Vreau să le dau primă la băieţii ăia! Spune-mi dacă da sau nu...”, insista Becali, după cum reiese din stenograma interceptărilor telefonice din dosarul prin care acesta a fost trimis în judecată. Ioan Horoba l-a sfătuit însă pe finanţatorul Stelei să nu arunce aiurea banii: „Îţi dau cuvântul meu de onoare, dacă vrei să mă crezi, mă crezi, noi mergem acolo să jucăm.

Să nu te iei după vorbe din alte părţi”. Gigi Becali, nemulţumit de refuzul lui Horoba, a făcut oferta concretă: „Mă, mânca-ţi-aş gura ta! Păi dacă eu le dau la băieţi, dacă ei fac un meci egal, le dau treizeci de mii, dacă câştigă – 60 de mii”. Ioan Horoba i-a promis lui Becali că va transmite mesajul său fotbaliştilor de la Gloria Bistriţa.

Audiat la DNA, directorul sportiv de la Gloria Bistriţa a declarat că nu a acceptat oferta lui Gigi Becali. Mai mult, Horoba le-a spus procurorilor că nici măcar nu le-a transmis jucătorilor mesajul finanţatorului FC Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite