Becali: „Steaua nu lua titlul în 2006 fără mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stenogramele publicate de „Adevărul“ stârnesc noi reacţii din culisele fotbalului românesc. Gigi Becali a explicat că în 2006 jocurile erau făcute pentru Rapid. Patronul Stelei a spus că Farul trebuia să cedeze în faţa Rapidului şi a acuzat CFR Cluj că a vândut meciul giuleştenilor în acel final de sezon.

Ultimele dezvăluiri din culisele fotbalului românesc pe care cotidianul „Adevărul“ le-a publicat sub forma stenogramelor din cazul „Valiza” au efect de domino şi dau naştere altor dezvăluiri făcute chiar de către oamenii din fotbalul românesc.

La întoarcerea din An­talya, acolo unde a fost să-şi vadă echipa aflată în cantonament, Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a dezvăluit că fără intervenţiile sale Steaua nu ar fi câştigat titlul în 2006.

„Dacă eu nu eram, Steaua nu mai lua campionatul acum 2-3 ani (n.r. – în 2006), pentru că Bosânceanu (n.r. – finanţatorul echipei Farul Constanţa) făcuse jocurile lui Copos. Jucătorii Farului nu i-au făcut planurile patronului şi au zis că joacă pe bune”, a declarat Gigi Becali. 

Patronul Stelei a adăugat însă că jucătorii Farului au avut parte totuşi de ceva „stimulente”. „Nu pe ochi frumoşi, au jucat ei pe ceva, pe prime. De aceea are oftică Bosânceanu, că jucătorii nu l-au ascultat”, a mai precizat Becali.

În data de 6 mai 2006, Steaua, în luptă directă cu Rapid pentru titlu, pierduse la Bistriţa în timp ce giuleştenii urmau să joace pe 7 mai cu Farul Constanţa.

Dacă Rapidul ar fi câştigat atunci meciul de pe teren propriu cu Farul, ar fi egalat Steaua la puncte în clasament, după ce cu o etapă înainte câştigase în Ghencea cu 2-0. În cele din urmă, Rapid a făcut egal cu Farul, 0-0, iar steliştii aveau să menţină un avans de două puncte până în ultima etapă când s-au distanţat în urma înfrângerii Rapidului la Petroşani.

 „CFR a dat meciul Rapidului”

Mai mult, Gigi Becali acuză că CFR ar fi vândut meciul Rapidului din finalul aceluiaşi sezon.  „Mai mulţi jucători pot fi martori, printre care şi Dorinel Munteanu”, a spus Gigi Becali la sport.ro.

Rapid a câştigat în 2006, cu 3-1, în deplasare, meciul cu CFR Cluj din etapa a 28-a pentru a rămâne la două puncte în urma Stelei, care în aceeaşi etapă câştiga cu 2-1 în deplasare la Sportul Studenţesc.

„Nu a fost nimic suspect la acel meci. Cât am fost eu la CFR, niciun rezultat nu s-a decis în urma aranjamentelor”, a spus şi Dorinel Munteanu la sport.ro. 

image

În 2006, Bosânceanu făcuse jocurile lui Copos, dar jucătorii Farului nu l-au ascultat şi au jucat pe bune

image


Gigi Becali
finanţator Steaua

Mureşan: „Becali aruncă cu noroi“

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a negat acuzaţiile lui Gigi Becali. „Nu este adevărat, Dorinel nu a făcut blaturi şi nici noi. Cei care au făcut nişte lucruri care acum sunt evidente încearcă să se disculpe aruncând cu noroi în alţii”, a spus Mureşan la Ştirile Pro TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite