Mutu face naveta între Ioan Becali şi Nicu Gheară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu face naveta între Ioan Becali şi Nicu Gheară
Mutu face naveta între Ioan Becali şi Nicu Gheară

Vedeta echipei naţionale şi-a schimbat din nou „protectorii“, revenind acum sub aripa fraţilor Becali în dauna naşului său. Povestea dintre Mutu şi fraţii Becali datează de 10 ani, timp în care părţile s-au certat şi s-au împăcat de mai multe ori.


Mai citeşte şi:


Mutu a devenit apropiat de Giovanni Becali în prima parte a anului 1999, când a fost transferat de la FC Argeş la Dinamo, via Rocar, deşi era dorit şi în Ghencea.

„Briliantul” fusese cumpărat de la Piteşti de Gigi Neţoiu, pentru 600.000 de dolari, suma provenind de fapt de la partenera de viaţă a „Comandantului”, Luchi Georgescu, care-l trecuse pe Mutu în contabilitatea de la Vincon Vrancea ca mijloc fix!

După cinci ani, răstimp în care a fost transferat de fraţii Becali la Inter Milano, Hellas Verona, AC Parma şi Chelsea, Mutu a rupt înţelegerea cu „Becali Sport”. Motivaţia oficială a fost aceea că „Briliantul” nu a fost mulţumit de modul în care a fost apărat de fraţii Becali şi Gică Popescu în scandalul „Cocaina”, însă relaţiile se răciseră de mult.

Din cauza lui Mutu, impresarii au pierdut în 2004 un comision consistent, în valoare de 400.000 de euro, care trebuia plătit de Chelsea, echipă antrenată la acea vreme de José Mourinho.

„Mutu începuse să se creadă Mesia. Vrea să fie şi fotbalist, şi bătăuş“

  • Ioan Becali (2006): „Mutu începuse să se creadă Mesia, nu mai asculta de nimeni! Drept mulţumire că i-am obţinut o suspendare de numai şapte luni a rupt contractul cu noi!“
  • Adrian Mutu (2006):„M-am săturat de câţi moralişti am avut pe lângă mine. Eu le-am mulţumit şi le mulţumesc pentru ce au făcut pentru mine. De-aici şi până la a-l auzi pe Giovanni Becali vorbind despre onoare şi despre moralitate, mă apucă râsul. El are nişte datorii la mine pe care trebuie să mi le achite, să nu uite asta.“
  • Adrian Mutu (2008):„În timp ce unul dintre fraţii Becali îmi dădea o mână de ajutor, celălalt mi-o tăia.“
  • Ioan Becali (2008):„La 17-18 ani îi dădeam bani lui Mutu, îi plăteam şi amenzi. Ştiu multe lucruri despre el şi nu va mai putea juca dacă le voi dezvălui!“
  • Ioan Becali (2008): „Mutu vrea să facă multe profesii în acelaşi timp: fotbalist, bătăuş, patron de localuri de striptease. Când vorbeam de Popescu şi de Petrescu, Mutu zicea: «Dă-i dracu!»”.
  • Ioan Becali (2008): „Victor a primit un mesaj de la Mutu care sună aşa: «Bă, limbutule, tot aşa tare în gură eşti şi de faţă cu mine?». Păi el vrea să se facă mafiot?“
  • Ioan Becali (2009): „Încercăm să-l scăpăm pe Mutu de datorie“.


Cine este Ioan Becali

Prin anii ’70 a început să facă bişniţă cu bilete în faţa cinematografului Patria, o activitate care îi aducea un profit frumuşel, iar în deceniul următor a reuşit să ajungă în Germania. În anturajul fotbaliştilor a intrat prin intermediul lui Dan Alban, alături de care mergea cu echipele româneşti în Europa.

După ’90 a impresariat, alături de fratele său, majoritatea fotbaliştilor de la echipa naţională, obţinând un profit uriaş şi construin­du-şi o imagine pe plan extern. I s-a retras licenţa de impresar în urma neregulilor depistate la transferul lui Bratu, însă conduce în continuare firma din funcţia de consilier.

Gheară îl ţinea mai din scurt

image

Gheară (stânga) şi Mutu nu mai sunt aşa apropiaţi


După ce i-a lăsat baltă pe fraţii Becali, la puţin timp după izbucnirea scandalului „Cocaina”, Adrian Mutu şi-a căutat un nou protector. L-a găsit în persoana fostului fotbalist al Rapidului Nicu Gheară, pe care l-a cunoscut prin intermediul unor cunoştinţe comune.

De altfel, se spune că Mutu ar fi cunoscut-o pe actuala sa soţie, Consuelo, chiar prin intermediul lui Nicu Gheară, care a fost încântat să-i fie şi naş de cununie.

Nu şi-au mai vorbit după emisiunea de la digi sport

Până în acest an, relaţia dintre Gheară şi Mutu a fost una strânsă, cei doi petrecându-şi constant vacanţele împreună, la Ibiza sau în alte destinaţii exotice. În tot acest răstimp, omul de afaceri a încercat să-l ţină pe Mutu cât mai din scurt şi cât mai departe de vechii săi prieteni, Alin şi Crâng, despre care credea că au o influenţă nefastă pentru „Briliant”. 

Prietenia dintre Mutu şi Gheară s-a răcit în ultimul timp, totul culminând cu momentul în care atacantul s-a împăcat cu fraţii Becali şi apoi a ieşit din nou cu tovarăşii lui din Piteşti.

Conflictul a fost făcut public însă abia marţi, în timpul emisiunii „Fanatik Show”, când cei doi şi-au aruncat cuvinte grele unul altuia. Chiar dacă discuţia s-a încheiat în termeni civilizaţi, Mutu şi Gheară nu şi-au mai vorbit după emisiune şi în particular, fapt confirmat de naşul fotbalistului.

Cine este Nicu Gheară

Este machedon, la fel ca fraţii Becali, şi s-a născut la Medgidia, în 1965. A fost atacant la Rapid, debutând în Divizia A la 16 iunie 1984, într-o partidă cu FC Argeş, dar nu a totalizat decât trei partide în primul eşalon.

În anii ’80, în Giuleşti circula un refren celebru: „Ţâră, Goanţă şi cu Gheară, cel mai bun atac din ţară”. După ’90 a intrat în afaceri, unele dintre ele destul de controversate, iar de câţiva ani locuieşte mai mult în afara graniţelor României, la Ibiza şi Kitzbühel.

„Când ai dat mâna cu mine prima dată, nu te-ai spălat o săptămână“

image

Adrian Mutu a fost liderul echipei naţionale în ultimii ani Foto: Adevărul


La Digi Sport, Adrian Mutu şi Nicu Gheară au fost protagoniştii unui dialog presărat cu ameninţări şi jigniri.

Mutu: Acum îmi dă Giovani sfaturi, atunci îmi dădea Gheară sfaturi, dar ce, eu sunt copil de cinci ani? Naşul meu, dacă are să-mi spună ceva să folosească telefonul.

Gheară: Văd că bate câmpii. Uită cum l-am cununat şi ce mi-a promis. Păi tu intri cu mine în discuţii, Adi? Îmi arunci tu mie greşelile pe care le faci tu? Îmi arunci tu mie în cârcă golăniile pe care le faci tu?

Mutu: Lasă mă, naşule.

Gheară: Acum sunt „naşule“. Lasă că ne întâlnim noi faţă în faţă să vedem cum îmi zici.

Mutu: Lasă astea, cu ameninţări… Dacă zici tu, asta nu înseamnă că ne speriem.

Gheară: Fii atent ce îţi spun eu. Tu mi-ai făcut mie multe prostii. Ai grijă cum vorbeşti. Acum eşti mare şmecher

Mutu: Nu ţi-am făcut nimic. Vorbeşti cum nu trebuie.

Gheară: Ţine minte ce îţi spun eu. Dacă te învaţă cineva să zici de mine, o să îţi pară rău. Că nu prea erai tu vorbăreţ, că tu nu vorbeşti cu mine, zici că eşti Maradona. Acum văd că ai tupeu să discuţi cu mine.

Mutu: Am tupeu să discut cu toată lumea. Vezi că eu îţi vorbesc civilizat. Când o să ne întâlnim să vedem cum vorbeşti.

Gheară: Uiţi cum te-am cununat? N-ai venit la mine să te ajut că te-a lăsat toată lumea?

Mutu: Astea sunt în capul tău, naşule. Ce, eram neajutorat?

Gheară: Când nu mai eşti fotbalist, se vede omul din tine. Discutăm când ne vedem amândoi, poate înţelegi altfel. Când ai dat mâna cu mine prima dată nu te-ai mai spălat o săptămână. Norocul tău ştii care e, că eşti un geniu.

Pentru un sportiv nu e bine să aibă un asemenea anturaj. Cei din jurul lui Mutu nu au treabă cu fotbalul şi mie nu-mi plac.
Nicu Gheară
naşul lui Mutu

image
image



Au urmat alţi cinci ani de bălăcăreli, ambele părţi aducându-şi acuzaţii şi invocând tot felul de datorii financiare, după care atacantul Fiorentinei s-a hotărât să se împace cu Becali la începutul lunii septembrie. Motivul? Avea nevoie de influenţa lor în cazul datoriei de 17 milioane către Chelsea.

 „Adrian s-a spovedit, noi l-am înţeles. A fost un copil care s-a rătăcit, dar apoi iată că a găsit drumul spre casă”, a explicat Ioan Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite