Bayern şi restul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bavarezii îşi vor apăra titlul de campioană în Germania împotriva unui pluton de contracandidate format din Schalke, Werder Bremen, Wolfsburg şi BorussiaDortmund. Al 48-lea sezon al Bundesligii va debuta astăzi cu întâlnirea dintre ultimele două campioane ale Germaniei.

La Campionatul Mondial din Africa de Sud, Bayern München a oferit scheletul (Lahm, Schweinsteiger, Müller, Klose) unei naţionale a Germaniei care a impresionat, ocupând la final treapta a treia a podiumului. Dacă luăm în considerare şi „portocalele" Robben şi Van Bommel, ajunse la un singur pas de marele trofeu, înţelegem de ce bavarezii sunt consideraţi în stagiunea 2010-2011 marii favoriţi la cucerirea titlului în Bundesliga.

Comparativ cu sezonul trecut, când a pus mâna pe eventul campionat-cupă şi a pierdut finala Ligii Campionilor, tehnicianul olandez Louis Van Gaal are la dispoziţie acelaşi nucleu de jucători, o îmbinare perfectă între tinereţe şi experienţă. Aşadar, transferurile au lipsit cu desăvârşire în tabăra alb-roşie, principala preocupare fiind în aceste zile starea medicală a starurilor Robben şi Ribery.

În mod tradiţional, din postură de deţinătoare a titlului, Bayern va juca primul meci al sezonului. Tragerea la sorţi a calendarului competiţional le-a rezervat însă o surpriză bavarezilor, care vor primi pe „Allianz Arena" vizita lui VfL Wolfsburg, nimeni alta decât campioana din urmă cu doi ani. „Lupii" au un nou antrenor, vechea noastră cunoştinţă Steve McClaren, şi aceleaşi ambiţii, mai ales în condiţiile în care vedetele Dzeko, Grafite şi Misimovici au rămas la echipă.

Raul, „atracţia" lui Schalke

Sezonul trecut, Schalke 04 s-a luptat până în ultima etapă pentru laurii din Bundesliga. „Albaştrii" din Gelsenkirchen, antrenaţi de Felix Magath, au ambiţia de a cuceri primul titlu după o pauză de 53 de ani, iar pentru a-şi îndeplini visul l-au adus în Germania pe spaniolul Raul, legendarul număr şapte al lui Real Madrid. Ibericul şi-a demonstrat deja clasa cu goluri spectaculoase marcate în meciurile amicale, tehnicitatea sa urmând să fie o adevărată pată de culoare în rigurozitatea tipic nemţească.

În prima etapă, Schalke se deplasează la Hamburg, o altă „nucă tare" a campionatului german, care a cochetat în ultimii ani cu primele poziţii şi care se bazează în avanposturi pe olandezii Elia şi Van
Nistelrooy.

Cu ochii pe Ciprian Marica, Alex Ioniţă şi Max Nicu

La VfB Stuttgart, Ciprian Marica (foto) este deja unul dintre veteranii echipei, intrând în al patrulea an de contract cu şvabii. Internaţionalul român este unul dintre favoriţii tehnicianului Christian Gross şi, la fel ca anul trecut, se va lupta pentru titularizare cu Cacau şi Pogrebniak.

În schimb, retrogradat cu Hertha Berlin în primăvară, Max Nicu a fost transferat de Freiburg, primind o nouă şansă de a reintra în circuitul naţionalei României. 

Deocamdată, Nicu nu poate emite pretenţii la un loc în primul 11, situaţie în care se regăseşte şi Alexandru Ioniţă. La FC Köln, care primeşte sâmbătă vizita lui Kaiserslautern, fostul rapidist trebuie să demonstreze în primă fază că nu face parte din categoria „eternelor speranţe".

Programul primei etape

Azi
B. München - Wolfsburg 21.30    Eurosport 2

Mâine
FC Köln - Kaiserslautern 16.30
M-gladbach - Nürnberg 16.30
Hannover - E. Frankfurt 16.30
Hoffenheim - Bremen 16.30

Eurosport 2
Freiburg - St.Pauli 16.30
Hamburg - Schalke 19.30    Eurosport 2

Duminică
Mainz - VfB Stuttgart 16.30

Eurosport 2
Dortmund - Leverkusen  18.30    Eurosport 2

*Meciurile sezonului 2010-2011 vor fi transmise la Eurosport 2

Întrebările sezonului

-Va defila Bayern München spre al 23-lea titlu din istorie?
-Va fi spaniolul Raul marea revelaţie a sezonului?
-Cum se va descurca Werder Bremen fără Özil?
-Va reuşi Michael Ballack, întors în Germania după opt ani, să o readucă pe Leverkusen în lupta pentru titlu?
-Va continua trendul ascendent din ultimii ani al Borussiei Dortmund?
-Ce va face nou-promovata St.Pauli (sponsorizată de Dacia), una dintre cele mai non-conformiste echipe din fotbalul mondial?

Principalele transferuri pentru sezonul 2010-2011

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite