Bătuţi la fundul gol!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă faptul că au pierdut amicalul cu Mexic (0-2), bosniacii au fost „alergaţi” pe teren de un musafir nepoftit. Adversarii României din martie au dat vina pe oboseală. În ultima verificare dinaintea partidei cu România de la 26 martie, Bosnia s-a bătut singură, cu două mari greşeli defensive.

Două dintre următoarele trei partide oficiale ale tricolorilor sunt împotriva Bosniei, disputele cu ex-iugoslavii fiind decisive în tentativa naţionalei lui Răzvan Lucescu de a se califica la Euro 2012. Veştile din tabăra rivalilor noştri sunt însă îmbucurătoare.

În primul rând, atmosfera în lot e una explozivă, selecţionerul Susici fiind certat cu doi jucători, Ibricici şi Begovici, care au refuzat să facă deplasarea în SUA pentru amicalul cu Mexic (0-2). Apoi, meciul cu nord-americanii a scos la iveală slăbiciunile de care ar putea profita România în deplasarea de la Zenica de luna viitoare: o apărare firavă, dispusă la gafe, şi un atac fără vlagă.

Astfel, ­mexicanii au marcat în poarta Bosniei printr-un autogol al lui Pjanici şi după o eroare copilărească a fundaşului dreapta Mujdza, în genul celei comise de Dragoş Grigore în meciul cu Cipru. Scorul putea fi mult mai mare dacă "diavolul" Chicharito Hernandez nu rata câteva mari ocazii, în special din zona stoperilor.

Nici atacanţii nu au avut notă de trecere, singura ocazie notabilă în 90 de minute fiind un şut plasat al lui Zvjezdan Misimovici, "duşmanul" lui Hagi la Galatasaray. Frustrarea bosniacilor s-a văzut la cea mai amuzantă fază a serii, atunci când un spectator dezbrăcat a invadat terenul. Furios, portarul Hasagici n-a gustat gluma şi a încercat de unul singur să-l mustreze pe „musafir".

Dzeko a fost menajat

Cu toate acestea, antrenorul Safet Susici s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi, punând erorile pe seama deplasării obositoare peste Ocean. Probabil că selecţionerul Bosniei s-a gândit că împotriva României vor reveni în echipă vedeta Dzeko, vârful lui Manchester City, şi mijlocaşul Rahimici de la ŢSKA Moscova.

Echipa folosită de Susici contra Mexicului a fost următoarea: Hasagici - Mujdza, Spahici, Mravaci, Salihovici (Subasici 78) - Medunjanin (Vranjes 71), Besici, Lulici (Muslimovici 61), Pjanici - Misimovici, Ibisevici.

Luxemburg, ce surpriză!

La 29 martie, România va primi la Piatra Neamţ vizita Luxemburgului, însă meciul nu se anunţă unul uşor. Dovada? Semi profesioniştii din Ducat, clasaţi pe locul 131 în ierarhia FIFA, au reuşit performanţa de a bate Slovacia, o naţională care vara trecută a fost prezentă la Mondiale. Scorul de 2-1 a fost stabilit de anonimul atacant Daniel da Mota, aflat la primele sale două goluri pentru Luxemburg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite