Bătaie pentru o sticlă de „Absolut“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De azi înainte,  Mutuva trebui  să se remarce  doar pe teren
De azi înainte, Mutuva trebui să se remarce doar pe teren

Reporterul albanez al ziarului „Adevărul“ a aflat motivul pentru care fotbalistul român Adrian Mutu l-a luat la pumni şi la picioare pe chelnerul Berat Racaj. Mutu a vrut să plece din bar fără să plătească. Atenţionat de ospătar, a luat bani din maşină, însă apoi s-a răzbunat pe „neobrăzarea“ chelnerului.

Am zburat spre Italia vineri dimineaţa, cu o cursă Bucureşti-Roma. Până la Firenze (Florenţa) am preferat trenul rapid de la Roma Termini, în locul unei escale de 12 ore de la Aeroportul Fiumiccino. Drumul de o oră jumătate din Capitală până în oraşul în care Mutu e cunoscut şi de chinezii care vând la tarabe l-am parcurs alături de o doamnă.

Era îmbrăcată în negru, trecută de 40 de ani şi foarte energică la prima vedere. Amândoi citeam „Gazetta dello Sport", iar după o discuţie, nu despre fotbal, ci despre aerul condiţionat care era dat prea tare, aflu că este avocat, iar ea că sunt ziarist venit din România: „Aaaa, ai venit pentru Adrian Mutu", îmi spune femeia foarte sigură pe ea.„Am refuzat să lucrez cu el pentru că este destul de încăpăţânat. Nu lasă avocaţii să lucreze cum vor ei, ci cum îl taie pe el capul", îmi spune. Schimbăm cărţile de vizită, după drumul de o oră şi jumătate cu trenul, îmi arată drumul spre hotelul meu şi ne luăm la revedere.

Barul Full Up a fost plin şi joi seara

Barul Full Up a fost plin şi joi seara

Vinul lui Mutu nu se vinde la restaurantul lui

Localul Nove (nouă), care îi aparţine „Briliantului", cel care a avut această idee de nume după cele nouă luni de absenţă de pe gazon, este amenajat cu bun-gust şi frecventat de lumea selectă din oraş. Mă aşez la bar, deoarece toate mesele sunt rezervate şi comand o sticlă de vin „Dieci di Mutu", dar barmaniţa nici nu ştia că există aşa ceva.

Îl întreabă pe colegul său, iar acela îi spune că va aduce pe viitor, deoarece ultima colecţie s-a terminat. Îmi dau seama că acel local nu este de mine, aşa că plec spre un alt local. Full Up, cel devenit deja celebru şi în România. Clubul în care a avut loc ultima ispravă a lui Adi Mutu s-a deschis la 00.30. La intrare, o sumedenie de bodyguarzi, atât europeni, cât şi africani, însă foarte amabili. Consumaţia minimă: 13 euro. Mă duc direct la bar: comand un cocktail şi intru cu tupeu în vorbă cu barmaniţa.

Slovenia „deschide uşile"

„Dar ce s-a întâmplat aici acum o săptămână?", încerc s-o trag de limbă pe aceasta. „A fost o bătaie, dar nu înăuntru, ci afară, în stradă. Fotbaliştii ăştia, au foarte mulţi bani, dar nu au minte", îmi zice ea şi mă întreabă apoi de unde sunt. „Din Slovenia", îi zic eu. „O da, frumoasă ţară mai aveţi". Mă întorc, savurez un pic din cocktail, dar n‑am cu cine să râd. Sunt albanez, dar venit în România de la 13 ani. Nu am cum să dau greş când observ un cetăţean din ţara mea natală. La barul Full Up văd trei persoane familiare cu atmosfera, care se pupau cu barmaniţa. Stau ce stau şi mă duc la unul dintre ei. Îl întreb în italiană de unde e, şi, evident, îmi spune că e din Albania. „Încântat de cunoştinţă", îi spun apoi în albaneză. „Barmaniţa ne-a zis că eşti sloven", îmi zice acesta nedumerit.

„N-a mai vrut să plătească"

Îmi oferă ceva de băut şi trece apoi la noutăţile despre prietenul lor, Berat, cel agresat de Mutu în urmă cu o săptămână: „Mutu a comandat o sticlă de Absolut împreună cu doi prieteni de ai săi. La final nu a mai vrut să plătească. Berat s-a dus după el, i-a cerut banii, dar Mutu a zis că vine mâine. A mers până la maşină, a intrat înapoi în club, a plătit şi a ieşit afară. Unul dintre bodyguarzi l-a chemat pe ospătar afară, au stat un pic de vorbă, iar apoi Mutu l-a luat la pumni şi la picioare. Unul dintre prietenii mei a vrut să sară în apărarea lui Berat, dar bodyguarzii nu l-au lăsat", ne‑a dezvăluit acesta.

Sesizând surprinderea

mea îşi întăreşte spusele: „Eu sunt colegul lui de cameră, poţi să mă crezi pe cuvânt! Şi îţi mai zic ceva: Mutu a greşit spunând că a fost făcut ţigan. N-a făcut altceva decât să-i înfierbânte pe ţigani împotriva albanezilor".

S-au încheiat nouă luni de coşmar!

s

Sinişa Mihaijlovici (foto) intenţionează să‑l folosească titular astăzi pe Mutu în Catania - Fio­ren­tina, în direct la Digi Sport Plus de la ora 21.45. Cele nouă luni de pauză se încheie azi pentru atacantul român.

Ianuarie. Mutu începea anul cu şapte goluri în şase meciuri, dar CONI anunţa pe data de 29 că Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină. Este suspendat provizoriu.

Februarie. Mutu se relaxa acasă la socrii, în Republica Dominicană. Între timp, în Italia, primea amenzi totalizând 28.000 de euro de la
Fiorentina pentru bătaia cu cetăţeanul libanez din decembrie 2009.

Martie. Au loc audierile în „dosarul sibutramina". Procurorii antidoping ita­lieni decid că nu e vorba de recidivă, după ce Mutu luase şi cocaină în 2004.

Aprilie. Tribunalul antidoping îl suspenda nouă luni. Românul ţinea iar prima pagină a ziarelor italiene, după un scandal cu doi indivizi care i-au făcut avansuri soţiei sale într-un local din Florenţa.

Iunie. Tribunalul federal elveţian menţinea decizia TAS, prin care Mutu este obligat să plătească despăgubiri de 17 milioane de euro lui Chelsea. Briliantul îşi făcea vacanţa de vară la Miami, petrecând cu prietenii.

Octombrie. Mutu bate un chelner într-un local din Florenţa. Colegiul arbitral aprobă cererea Fiorentinei de reducere cu jumătate a salariului său pe perioada suspendării.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite