VIDEO Baseggio revine pe teren după ce s-a vindecat de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Walter Baseggio (stânga) este dorit de mai multe echipe din Belgia
Walter Baseggio (stânga) este dorit de mai multe echipe din Belgia

În vârstă de 31 de ani, Walter Baseggio a fost declarat complet vindecat de cancerul de glandă tiroidă de care suferea. Belgianul a fost căpitanul lui Anderlecht în 2003, când echipa din Bruxelles învingea pe teren propriu Rapid cu 3-2.

Fotbalistul a fost depistat cu cancer în luna iulie 2009, când medicii i-au descoperit o umflătură la nivelul gâtului în timpul unei examinări la echipa sa, Mouscron. Ulterior, specialiştii au găsit şi o anomalie la niveul glandei tiroide, ce s-a dovedit a fi o tumoare. Cinci săptămâni mai târziu, fotbalistul a început tratamentul.

Pentru că analizele sângelui au fost bune, Baseggio a început să se antreneze la 18 septembrie 2009. La 6 noiembrie a jucat primul meci pentru echipa a doua a clubului, împotriva lui Mechelen.

Belgianul şi-a întârziat însă revenirea din cauza falimentului lui Mouscron din luan decembrie. La aproape opt luni de la diagnosticare, Baseggio este acum complet vindecat şi poate să negocieze cu orice echipă, fiind liber de contract.

În 2003, pe când evolua la Anderlecht, Walter Baseggio a jucat împotriva Rapidului în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Belgienii s-au impus atunci cu scorul de 3-2, după ce „giuleştenii" au condus cu 2-0 la pauză.

Vezi aici cele mai bune momente ale carierei lui Baseggio la Anderlecht

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite