Barman versus matematician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FSV MAINZ – GAZ METAN MEDIAŞ  AZI, ORA 21.30, DIGI SPORT 2, liga europa

Gaz Metan va avea în această seară cel mai important meci din istoria clubului. Medieşenii au ajuns ieri la Mainz pentru meciul din turul trei preliminar al Ligii Europa şi s-au cazat la cel mai luxos hotel din localitate. Din lot nu fac parte brazilianul Eric, care a „dezertat" de la echipă, şi fundaşul Florin Lazăr.

La prima vedere, duelul tactic dintre cei doi tehnicieni îi dă câştig de cauză lui Cristi Pustai. Antrenorul român este licenţiat în matematică, iar adversarul său a trebuit să lucreze ca barman să se întreţină. Thomas Tuchel (37 de ani), tehnicianul lui Mainz, a jucat fotbal la amatori, iar la numai 24 de ani a fost nevoit să-şi pună ghetele în cui din cauza unei grave accidentări la genunchi.

 Pentru a supravieţui şi pentru a-şi plăti şcoala, Tuchel a trebuit să lucreze ca barman într-un pub din Stuttgart. Norocul i-a surâs în anul 2000, atunci când, tehnicianul şvabilor, Ralf Rangnick, l-a luat sub aripa sa. „Atunci am decis să nu mai lucrez la bar", a spus Tuchel. Două luni mai târziu, actualul antrenor al lui Mainz a fost promovat ca „principal" la juniorii lui Stuttgart, cu care a câştigat campionatul.

Din 2009, Thomas Tuchel a fost investit ca principal la Mainz, care abia promovase. Dacă în primul sezon în Bundesliga a terminat doar pe locul 9, în stagiunea 2010-2011, Mainz a fost declarată revelaţia campionatului, terminând pe cinci după ce începuse sezonul cu şapte victorii la rând.

Despre FSV Mainz

- Trei dintre jucătorii de bază din stagiunea trecută (golgheterul Schürrle, mijlocaşul Holtby şi fundaşul stânga Fuchs) au părăsit echipa în această vară.

- Principalul realizator din lot a rămas tunisianul Allagui. Pentru întărirea atacului au fost aduşi camerunezul Choupo-Moting de la Hamburg şi nigerianul Ujah de la Lillestrom din Norvegia (32 de goluri în 42 de meciuri în sezonul trecut).

- Singurii români care au jucat la Mainz au fost Roland Nagy (1997-1999) şi Marius Niculae (2007).

Arenă nouă pentru Mainz



Stadionul Coface Arena are o capacitate de 34.000 de locuri şi i-a costat pe oficiali 60 de milioane de euro. Arena a fost inaugurată săptămâna trecută, printr-un turneu amical la care au participat cele trei echipe germane care au cucerit Liga Campionilor: Bayern München, Borussia Dortmund şi Hamburg. Meciul cu Gaz Metan va fi prima partidă oficială disputată pe noua arenă. Interesul pentru acest meci este extrem de mare, şefii clubului german anunţând că s-au vândut toate biletele.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite