Copiii Barcelonei sfidează Madridul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii Barcelonei sfidează Madridul
Copiii Barcelonei sfidează Madridul

Achiziţiile „galactice“ ale lui Real contrastează cu armata de puşti, din propria pepinieră, aruncată în luptă de campioana Europei. FC Barcelona l-a inventat pe Pedro, un jucător a cărui clauză de reziliere e mai mare decât suma plătită de Real Madrid pentru Kaka.

Miercuri seară, aproape la aceeaşi oră, Real Madrid spulbera Borussia Dortmund cu 5-0 şi FC Barcelona pierdea pe teren propriu, 0-1, cu Manchester City. Puse în oglindă, cele două rezultate pot induce în eroare.

La prima vedere, tindem să credem că madrilenii încep să culeagă roadele unei campanii de transferuri fără precedent, în timp ce catalanii vor „plăti“ pentru tupeul de a se baza în proporţie de 90 la sută pe jucători tineri, crescuţi în propria pepinieră.

„Galactici“ de peste mări şi ţări sau copiii proveniţi din academia La Masia? Este întrebarea la care va răspunde viitoarea ediţie a campionatului Spaniei.

„Don Pedro“, noul Messi

Deşi a pierdut trofeul amical „Joan Gamper“, 0-1 cu City, Barcelona a avut nouă ocazii de a marca, faţă de două ale englezilor!

Cum Messi şi Ibrahimovici au intrat abia în partea secundă, 94.000 de fani au admirat în prima repriză show-ul propus de cvasinecunoscuţii Pedro, Jeffren, Montoya şi Bartra, toţi promovaţi de la Barcelona B.

La 22 de ani, „Don Pedro“ este deja un veteran, semnând ieri un contract cu o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro.

image

Kaka (în alb) s-a acomodat rapid cu stilul Realului   Foto: Epa

Pe parcursul meciului, Guardiola a mai scos din joben câteva nume de care Europa va mai auzi în curând: Fontas, Gai Assulin (israelian) şi Thiago, fiul brazilianului Mazinho, campion mondial în 1994.

Kaka a spulberat Dortmundul

De partea cealaltă, la Madrid, colecţia de staruri a lui Florentino Perez se transformă într-o maşină de fotbal. Cu motor brazilian, Kaka fiind „galacticul-şef“ la Dortmund, unde nemţii de la Borussia au încasat un 0-5 de coşmar. Kaka şi-a justificat din plin cele 67 de milioane de euro plătite pentru el: a marcat doar un gol, din penalty, dar a contribuit la alte trei, inclusiv cu o genială pasă cu călcâiul.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite