Barcelona vrea „tripla“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
infografie
infografie

Catalanii sunt  într-o formă nebună: au câştigat ultimele nouă meciuri şi visează să cucerească Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Spaniei. Milanul le stă azi în cale.

AC Milan - Barcelona este primul mare şoc al Ligii Campionilor. „Finala din sferturi", aşa cum este caracterizat de obicei un astfel de meci, îi găseşte pe catalani în vârf de formă: au numai victorii în ultimele nouă meciuri (7 în campionat şi două în Liga Campionilor)  şi o medie incredibilă de 3,4 goluri marcate pe joc.

Peste toţi colegii şi peste toate cifrele, Lionel Messi.

Omul care i-a lăsat în pană de epitete pe toţi jurnaliştii şi-a regăsit bucuria de a se distra pe teren. Aproape că nu e meci în ultimul timp în care să nu-i iasă un lob, iar isprava cu Leverkusen, cinci goluri într-un meci, este încă vie pentru toată lumea.

Au 15 meciuri şi două luni să câştige totul

Jocul extraordinar al Barcelonei i-a îndemnat pe fanii blau-grana să spere din nou. „Aveţi 15 meciuri să obţineţi tripla!", au scris cei de la Sport.es, îndemnându-i pe catalani să dea totul în aceste două luni decisive. Cum stă Barça acum? E la 6 puncte de Real Madrid în campionat, calificată în sferturile Ligii Campionilor şi în finala Cupei Spaniei. „Le luăm pe rând, nu e imposibil", spune Guardiola. 

„Ibrahimovici e peste van Basten"

Primul obstacol e unul înalt. Şi Milanul merge bine de tot în campionat, e pe primul loc, la patru puncte de Juven­tus, şi se laudă cu patru victorii la rând. În confruntările cu Barcelona din grupele Ligii milanezii au scos un 2-2 pe Camp Nou, dau au pierdut cu 3-2 pe San Siro.

„Acum sunt alte meciuri, vom da totul", spune Zlatan Ibrahimovici, încurajat puternic de ziariştii italieni. „E cel mai bun atacant din era Berlusconi, e peste Şevcenko, peste Inzaghi şi peste Van Basten. O spun cifrele: are 0,68 goluri
pe meci", scrie „Corriere dello Sport".

Oricum, Ibrahimovici n-avea nevoie să-i ridice cineva moralul. Setea de răzbunare în faţa lui Guardiola şi a lui Messi e încă mare. Cu doi ani în urmă, argentinianul a cerut să joace vârf împins, iar Pep l-a ascultat. Zlatan tocmai sărise din schema Barcelonei. „E un antrenor fără sânge în el", a scris Ibra în cartea „Eu, Zlatan".

Andrade, titular la Marseille

Celălalt sfert de finală de astăzi propune duelul dintre Olympique Marseille şi Bayern München. Poarta lui OM va fi apărată de fostul goalkeeper al Rapidului, Elinton Andrade. Cel poreclit „Păpuşa" profită de suspendarea lui Mandanda, în vreme ce al doilea portar, Bracigliano, l-a nemulţumit pe Deschamps în meciul pierdut cu Nancy în Cupa Franţei.

Liga Campionilor, sferturi, tur

Ieri

APOEL Nicosia - Real Madrid

Benfica - Chelsea

S-au jucat după închiderea ediţiei

Azi

AC Milan - FC Barcelona 21.45 TVR 1

Ol. Marseille - Bayern 21.45

Dolce Sport

*Meciurile retur se vor juca săptămâna viitoare

infografie
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite