Barcelona lui Messi a scufundat planeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi l-a driblat pe portar şi a înscris golul patru
Messi l-a driblat pe portar şi a înscris golul patru

Catalanii s-au impus cu (4-0) în finala Mondialului Cluburilor în faţa brazilienilor de la Santos, câştigând al cincilea trofeu în acest an.

Lumea e prea mică pentru Barcelona, cel puţin în 2011. În Spania e campioană, de trei ani la rând. Liga Campionilor a luat-o fără mari emoţii. A bătut-o şi pe FC Porto în Supercupa Europei. E adevărat, a pierdut Cupa Spaniei în favoarea Realului, dar şi-a luat revanşa în faţa marii rivale cu vârf şi îndesat, triumfând în Supercupă şi în ultimul „El Clasico" disputat în urmă cu o săptămână chiar pe „Bernabeu".

Cine îi mai putea opri pe Messi şi ai săi? „Neymar!" au spus cei care contestau încă supremaţia Barcelonei. „4-0 e de-ajuns?" a fost răspunsul catalanilor în finala Campionatului Mondial al Cluburilor disputată ieri la Yokohama, în Japonia. „Extratereştrii" Barçei au dovedit încă o dată că au planeta fotbalului la picioare, trimiţând un nou mesaj adevăraţilor extratereştrii: dacă într-adevăr există, atunci să vină să-i bată.

Messi l-a umilit pe Neymar

Cu starurile în devenire Neymar şi Ganso la creaţie, cu experimentatul Elano în lot şi cu alţi brazilieni dornici de afirmare, Santos a aşteptat aproape jumătate de an acest meci (după ce a câştigat Copa Libertadores), încercând să răstoarne „carul mare" al Barcelonei. „Buturuga" sud-americană a fost însă incapabilă să stea în ghete, sfârşind prin a fi umilită pe ritmuri de „tiki-taka".

Maestrul Guardiola a mutat primul, aliniind o formulă de joc din care Santos n-a înţeles nimic: pe linia de fund erau ba trei, ba patru fundaşi, Dani Alves era şi în atac şi în apărare, puştiul Thiago se confunda cu Iniesta pe stânga, iar Fabregas ajungea deseori în poziţia de vârf, făcându-l uitat pe accidentatul David Villa.

Peste tot şi peste toţi, Messi. Argentinianul a fost autorul a două capodopere, deschizând scorul cu un lob spectaculos şi închizând tabela la 4-0 în urma unei execuţii care a revoluţionat noţiunea driblingului. În finalul primei reprize, Messi a găsit şi un „călcâi" magnific la faza golului marcat de Fabregas, dându-le urmaşilor lui Péle o adevărată lecţie de fotbal. Neymar?

Inexistent, cu o singură mare ocazie de gol, irosită în faţa lui Valdes. La final, a ţinut neapărat să plece acasă cu tricoul lui Messi, semn că mai are multe de învăţat.

Ierarhia finală la Mondial

1. FC Barcelona    Spania
2. Santos    Brazilia
3. Al-Sadd    Qatar
4. Kashiwa    Japonia
5. Monterrey    Mexic
6. Esperance    Tunisia
7. Auckland    N. Zeelandă

Santos 0
Cabral - Danilo (Elano 31), Edu Dracena, Durval, Leo - Ganso (Ibson 83), Bruno, Henrique, Arouca - Borges (Kardec 79), Neymar. Antrenor: Muricy Ramalho.
FC Barcelona 4
Valdes - D. Alves, Pique (Mascherano 56), Puyol (Fontas 85), Abidal - Xavi, Busquets, Thiago (Pedro 79) - Messi, Fabregas, Iniesta. Antrenor: Josep Guardiola.
Goluri: Messi 17, 82, Xavi 24, Fabregas 45
Stadionul „Internaţional", Yokohama: 73.000
Arbitru: Ravşan Irmatov (Uzbekistan)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite