Barcelona e numai una!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior Doneţk nu şi-a onorat supranumele de "Bracelona Estului", pierzând categoric (1-5) prima manşă cu adevărata Barcelona

Nimic nu mai poate împiedica semifinala de vis a Ligii Campionilor dintre Barcelona şi Real Madrid, ambele fiind ca şi calificate.

"Dacă e cineva capabil de o lovitură tactică de geniu contra Barcelonei, acel cineva este veteranul antrenor Mircea Lucescu", a scris în ziua meciului presa britanică. Măgulitor pentru tehnicianul român, lipsit însă de reputaţia unui vraci. Cigrinski, stâlpul apărării lui Şahtior, nu a putut fi recuperat la timp, iar acest lucru l-a costat pe "Il Luce", care a început cea mai importantă "dublă" a carierei de la scorul de 0-1. Iniesta n-a făcut decât să speculeze o breşă apărută între Srna şi debutantul în Ligă Işcenko, trimis pe teren în locul consacratului Cigrinski. Dacă Şahtior va pierde calificarea în semifinale, pe Lucescu îl vor urmări mereu ocaziile avute de "mineri" imediat după golul lui Iniesta. Nu una, nu două, ci patru, cu Luiz Adriano şi Willian pe post de ratangii. Avea şi Barcelona găurile ei, tot în zona fundaşilor centrali, acolo unde Guardiola a improvizat cu Busquets în locul accidentatului Puyol.
"Va fi foarte greu să ne apărăm pe Camp Nou", spunea Răzvan Raţ, conştient de tăvălugul la care va fi supus în cazul în care colegii săi din atac nu reuşeau să înscrie. Treptat, catalanii au depăşit problemele defensive şi au dat drumul la tiki-taka. Acelaşi impecabil Iniesta l-a servit ideal pe Dani Alves, iar brazilianul, pierdut pe drum chiar de Raţ, a dublat avantajul Barcelonei. E clar: pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti!
În prima repriză, singura veste bună pentru Mircea Lucescu a fost dată de statisticienii UEFA, care au văzut cele două echipe la egalitate în ceea ce priveşte posesia mingii. Pe teren raportul de forţe nu era deloc egal, mai ales că imediat după reluare Pique a dus scorul la unul de neprezentare: 3-0! "Barcelona Estului" era groggy, "extratereştrii" aducând-i pe ucraineni cu picioarele pe pământ. Golul lui Rakiţki, puţin întâmplător, nu a făcut decât să-i supere şi mai tare pe catalani, care au refăcut diferenţa de trei goluri printr-un şut în vinclu al lui Seydou Keita. Rezultatul final a fost stabilit de Xavi în minutul 86, un 1-5 cu care Mircea Lucescu s-a mai întâlnit în acest sezon al Ligii, la Londra cu Arsenal.

FC Barcelona: Valdes - D. Alves, Pique, Busquets, Adriano (Maxwell 77) - Xavi, Mascherano, Keita - D. Villa (Pedro 70), Messi, Iniesta (Afellay 90+1). Antrenor: Josep Guardiola.

Şahtior: Piatov - Srna, Işcenko, Rakiţki, Raţ - Hübschmann (Eduardo 82), Mhitarian - D. Costa, Jadson (Fernadinho 70), Willian (Teixeira 75) - L. Adriano. Antrenor: Mircea Lucescu.

Goluri: Iniesta 2, D. Alves 34, Pique 53, Keita 61, Xavi 86 / Rakiţki 60
Stadionul "Camp Nou", Barcelona (90.000)
Arbitru: Craig Thomson (Scoţia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite