Barcelona ar putea merge la finală cu trenul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona joacă sâmbătă, la Londra, finala Ligii cu Manchester United şi încă nu ştie cu ce mijloc de transport va face deplasarea.

Motivul? Grimsvotn, un alt vulcan islandez decît Eyjafjalla, cel care anul trecut a produs atâtea pagube companiilor aviatice, ameninţă acum spaţiul aerian al Europei.

Grimsvotn e activ de ceva timp, iar dacă vântul va deplasa norul vulcanic pe traseul catalanilor spre Londra, atunci voiajul cu avionul este exclus.

Soluţia cea mai probabilă, scrie El Mundo Deportivo, ar fi în acest caz un drum cu autobuzul la Figueres şi de acolo cu trenul la Montpellier, de unde se poate lua TGV-ul până la Paris. Cu totul înseamnă circa şase ore şi un sfert de mers, la care se vor adăuga apoi alte două ore cu Eurostarul, pe ruta Paris - Londra, pe sub Canalul Mînecii.

Au păţit-o şi anul trecut. A fost cu ghinion pentru catalani.
Sezonul trecut, Barcelona a ratat prezenţa în finala Ligii şi din cauza interminabilului drum cu autobuzul până la Milano. Catalanii jucau prima manşă a semifinalei cu Inter (1-3), dar vulcanul islandez Eyjafjalla a erupt cu câteva zile înaintea partidei şi voiajul cu avionul a devenit imposibil din cauza norului de cenuşă care s-a format. S-a ales autocarul, ceea ce a însemnat 977 de kilometri parcurşi pe şosea în mai bine de 12 ore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite