Barcelona spulberă Real Madrid cu scorul de 5-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xavi deschide scorul meciului Barcelona - Real Madrid
Xavi deschide scorul meciului Barcelona - Real Madrid

Barcelona a reuşit să învingă pe Real Madrid cu un neverosimil 5-0 şi trece peste madrileni în clasament.

Parcă spre a îndeplini dorinţa fostului ei jucător Ronald Koeman care declara înainte de meci că doreşte ca roş-albaştrii să dea cinci goluri, Barcelona s-a impus de o manieră fantastică. Scorul a fost deschis rapid de Xavi, în minutul 10, pentru ca în minutul 18 Pedro să urce scorul la 2-0. Jucătorii lui Mourinho nu au reuşit mai nimic în prima parte.

Citeşte şi:
VIDEO Barcelona "multiorgasmică", Real Madrid "impotentă"

Messi, "bestia nera" pentru Real şi Casillas

Mourinho şi Guardiola, două metode antagonice de succes

După pauză, tot barcelonezii au fost mai agresivi şi în trei minute (55 şi 58) David Villa a reuşit două goluri. Albii au fost inexistenţă în atac. După ce Jeffren a ridicat scorul la un umilitor 5-0, nervii madrilenilor au scăpat de sub control, iar Sergio Ramos a fost eliminat pentru un fault grosolan asupra lui Messi şi după ce l-a agresta şi pe Puyol.

S-a terminat

Min. 90+3 - Cartonaş roşu pentru Sergio Ramos

Min.  90+1 - GOOL BARCELONA! A marcat Jeffren

Min. 87 - Schimbare la Barca: au ieşit Xavi şi Pedro, au intrat Keita şi Jefffren

Min. 80 - Cartonaş galben Puyol (Barca)

MIn. 77 - Bojan (Barca) a şutat violent de la marginea careului mare, Casillas a reuşit să respingă

Min. 76 - Schimbare la Barca: a ieşit Villa, a intrat Bojan

Min. 75 - Cartonaş galben pentru Khedira (Real)

Min. 73 - cartonaş galben Sergio Ramos (Real)

Min. 70 - Carvalho (Real) a văzut cartonaşul galben pentru un henţ

Min. 65 - Busquets (Barca) a şutat din apropierea liniei de centru, mingea trece puţin peste poartă

Min. 61 - Ronaldo a şutat din lovitură liberă pe lângă poartă

Min. 60 - Schimbare la Real: a ieşit Marcelo, a intrat Arbeloa

Min. 58 - GOOL BARCELONA! David Villa este lansat în adâncime şi marchează pe sub Casillas

Imagini de la Barcelona - Real Madrid

Min. 55 - GOOL BARCELONA! David Villa marchează, după ce a plecat de la limita ofsaidului

Min. 53 - Xavi (Barca) a şutat în plasa laterală

A început repriza secundă

Schimbare la Real: a ieşit Ozil, a intrat Lassana Diarra

S-a terminat prima repriză

Min. 45 - Messi simulează că a primit un cot în figură de la Carvalho şi vede cartonaşul galben

Min. 42 - Messi (Barca) face o cursă pe partea stângă, dar este deposedat în ultimul moment de Pepe

Min. 41 - Messi (Barca) a şutat peste poarta lui Casillas

Min. 39 - Ronaldo (Real) a cerut penalty, dar arbitrul nu acordă nimic

Min. 36 - Cartonaş galben Pepe (Real) pentru un fault la Messi

Min. 35 - Ronaldo (Real) a şutat din lovitură liberă pe lângă poartă

Min. 34 - David Villa (Barca) a văzut cartonaşul galben pentru un fault la Di Maria

Min. 31 - Meleu între jucători, după ce Ronaldo l-a împins pe antrenorul Guardiola. Portarul Valdes (Barca) şi Ronaldo (Real) au văzut cartonaşul galben

Min. 27 - Pedro (Barca), lansat în adâncime, a fost blocat în ultimul moment de Casillas

Min. 22 - Mourinho a protestat pentru un fault la Ronaldo pe care arbitrul nu l-a acordat

Min. 18 - GOOL BARCELONA! Villa a centrat în faţa porţii, PEDRO a marcat în poarta goală

Imagini de la Barcelona - Real Madrid

Min. 14 - Abidal (Barca) a fost aproape să marcheze în propria poartă, dar Valdes a respins în corner

Min. 12 - Di Maria (Real) a şutat, Valdes a respins

Min. 10- GOOL BARCELONA! XAVI este lansat în adâncime şi şutează pe lângă Casillas

Min. 6 - Messi expediază mingea în bara din dreapta lui Casillas

Min. 3 - Ronaldo centrează, Valdes reţine. Portarul s-a ciocnit de un adversar şi a primit îngrijiri medicale

Min. 1 - Cristiano Ronaldo este faultat la centrul terenului

Meciul a început

Ronald Koeman, fost jucător şi antrenor secund la Barca a declarat: "Să sperăm că Barcelona va da cinci goluri în seara asta!"

Jucătorii celor două echipe sunt la încălzire de aproximativ 10 minute

Echipele de start:

Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa. Antrenor: Josep Guardiola

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramo, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Ozil, Cristiano Ronaldo - Benzema. Antrenor: Jose Mourinho

Meciul va fi arbitrat de Eduardo Iturralde Gonzalez.

Cu o oră înaintea începerii meciului, la Barcelona a început să plouă. Porţile stadionului Nou Camp au fost închise deoarece toatre locurile au fost ocupate.

VIDEO: Vezi cum a fost prefațat El Clasico de televiziunile din întreaga lume care transmit meciul

UPDATE 15.30: Higuain nu poate juca! Benzema ar putea fi înlocuitorul
Testele medicale efectuate în această dimineață l-au lămurit pe deplin pe Jose Mourinho. Tehnicianul Realului nu poate conta în El Clasico pe Higuain. Atacantul argentinian va rata astfel a doua partidă consecutivă după cea din Liga Campionilor cu Ajax. Mourinho are două soluții pentru această problemă. Fie îl va titulariza pe Benzema în locul lui Higuain, fie îl va trimite pe teren pe Lass Diarra și îl va împinge vârf pe Cristiano Ronaldo.

Citeşte pe adevarul.es care sunt motivele pentru care Messi "trebuie" neapărat să marcheze contra Realului şi care este singurul "obstacol" în calea dezideratului său

La 24 de ore după ce provincia Catalunia şi-a ales preşedintele, stadionul „Camp Nou" va găzdui un show planetar cum puţine au existat. Derby-urile dintre Barcelona şi Real Madrid reprezintă de mult un fenomen global, însă amploarea meciului de astăzi depăşeşte orice limite.

Citeşte şi:
Cinci motive pentru care Messi va marca diseară şi unul ca să n-o facă

VIDEO "El Clasico", meciul la care participă întreaga lume

Mourinho şi Guardiola, două metode antagonice de succes

Graţie celor de la Mediapro, proprietarul drepturilor TV, şuturile lui Cristiano Ronaldo şi driblingurile lui Leo Messi vor fi „gustate" de peste 400 de milioane de microbişti din toate colţurile lumii, din Asia şi cele două Americi până în Africa subsahariană. O audienţă-record, justificată din plin de tensiunea unui „El Clasico" mai încins ca niciodată. Presiunea mai mare stă parcă pe umerii madrilenilor, hotărâţi să pună capăt hegemoniei interne instaurate de Barcelona în ultimele două sezoane, perioadă în care Realul a pierdut fără drept de apel toate cele patru „directe" cu rivalii de-o viaţă. De partea cealaltă, motivaţia catalanilor se cheamă Jose Mourinho, portughezul venit pe post de salvator al corabiei „galactice".

Vezi VIDEO cu autocarul echipei Real Madrid, atacat cu pietre de la sosirea în Barcelona

„Fanii Barçei nu vor uita niciodată că le-am furat şansa istorică de a juca finala Ligii Campionilor pe Santiago Bernabeu (n.r.: cu Inter, în semifinala stagiunii trecute)", este una dintre ultimele declaraţii ale lui Mourinho. „The Special One" ştie foarte bine cât este de „iubit" pe Camp Nou, iar acesta e momentul ideal pentru a pune paie pe foc. Paradoxal, la începutul carierei sale, lusitanul a fost asistentul lui Bobby Robson şi Louis Van Gaal chiar pe banca Barcelonei!

VIDEO: Vezi cele mai tari 10 goluri din El Clasico:


Reglare de conturi

„El Clasico" îi va aduce din nou faţă în faţă pe cei mai valoroşi jucători ai planetei, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo. Dincolo de confruntarea directă de pe „Camp Nou", cele două vedete au un motiv în plus de a-şi vedea numele pe tabela de marcaj. Astfel, argentinianul nu a marcat niciodată împotriva unei echipe antrenate de „The Special One" Jose Mourinho, în timp ce Cristiano Ronaldo nu a perforat niciodată plasa catalanilor. Mai mult, dacă Real se va impune în această seară, pentru CR7 ar fi prima victorie din carieră obţinută împotriva Barcelonei. În schimb, Leo Messi are amintiri plăcute cu madrilenii, pe care i-a „pişcat" de şapte ori în opt partide, inclusiv cu o „triplă" de senzaţie în 2007.

Citeşte pe adevarul.es de ce Mourinho este pentru echipele sale ceea ce este un general pentru o armată şi de ce este considerat un clasic, în timp ce Guardiola este un "avangardist"

Messi, „urmărit" de Ronaldo

După un Campionat Mondial modest din punct de vedere al evoluţiilor, Messi şi Cristiano Ronaldo au explodat în sezonul de toamnă. Cu golul marcat la mijlocul săptămânii trecute în Liga Campionilor, la Atena cu Panathinaikos, sud-americanul a ajuns la 10 meciuri consecutive în care punctează cel puţin o dată (nouă partide pentru Barcelona plus amicalul Argentinei cu Brazilia). Până în prezent, este performanţa maximă din cariera lui Messi, egală cu seria similară reuşită de un alt Ronaldo, brazilianul, în sezonul 1996-1997. Nici Cristiano nu stă rău la capitolul recorduri. Portughezul este liderul la zi în clasamentul golgheterilor din Spania (cu 14 goluri, unul mai mult comparativ cu Messi), în luna octombrie CR7 perforând plasele porţii adverse de 11 ori în numai cinci runde.

Un deceniu cu Messi şi Mourinho!

Specialiştii consideră că după Helenio Herrera, fotbalul nu a mai avut un antrenor cum este Jose Mourinho. La fel se spune despre Lionel Messi că este cel mai mare talent de la Diego Maradona încoace. Fiecare este la zi cel mai bun în meseria lui, dar acum zece ani puţină lume auzise de numele lor.

Paradoxal, poveştile lui Mourinho şi Messi au început în aceeaşi lună, septembrie, a anului 2000. La Lisabona, secundul de 37 de ani al Benficăi era promovat ca principal pe vechiul „Da Luz", în timp ce la Barcelona, un copil subdezvoltat - chiar diagnosticat cu deficienţă a hormonului de creştere - de doar 13 ani, dădea probe pe „Camp Nou". Era începutul unei decade de vis pentru fotbal. Trei ani mai târziu, Messi juca prima oară împotriva lui Mourinho, într-un amical Porto - Barcelona, cu ocazia inaugurării stadionului „Dragao".

Au urmat şi şapte partide oficiale între echipele lusitanului şi Barcelona decarului argentinian, cei doi împărţindu-şi frăţeşte câte două victorii şi trei remize.

Iubire imposibilă

Împreună au adunat 30 de trofee şi alte zeci de distincţii individuale, astfel că a urmat logic întrebarea: „Cum ar arăta o echipă cu Morinho pe bancă şi Messi în teren?". Probabil că asta nu vom afla niciodată, Messi declarând dragoste eternă Barçei, în timp ce Mourinho are interzis în Catalunia.

Comparaţie Messi - Ronaldo în sezonul 2010-2011 din La Liga

Messi - C. Ronaldo
Minute jucate    939 - 1134
Goluri    13  -  14
Penalty-uri    0 -   4
Şuturi totale    49  -  90
Şuturi pe spaţiul porţii    28 -   34
Pase decisive    5 -   5
Pase    636 -   557

26 meciuri
  fără înfrângere are Real Madrid în toate competiţiile, ultimul eşec fiind consemnat la 10 aprilie 2010, 0-2 cu FC Barcelona.

3 victorii are Real Madrid pe terenul Barcelonei în campionat în ultimii 26 de ani, începând cu sezonul 1983/1984.

10 derby-uri
cu Real Madrid pe propriul teren a bifat Pep Guardiola ca jucător al Barcelonei, fără să cunoască înfrângerea.

"Suntem într-o formă excelentă, ne-am maturizat. Este momentul ideal pentru a ne impune pe Camp Nou."
Cristiano Ronaldo atacant Real Madrid

"Nu mă văd jucând niciodată la Real Madrid sau la oricare altă echipă. Dacă ar fi după mine, aş rămâne la Barcelona toată viaţa."
Lionel Messi atacant Barcelona

Cele mai vizionate evenimente sportive din istorie

2 Spania – Olanda, finala CM 2010    700
2 Festivitatea de deschidere a JO 2008    600
2 Barcelona – Real Madrid 2010    400

*  cifrele sunt exprimate în milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite