Barcelona, un coşmar pentru Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două sezoane, catalanii au făcut instrucţie cu rivalii de o viaţă în campionat. Patru victorii şi un golaveraj grăitor: 11-2. Toţi ochii au fost aţintiţi pe Messi şi pe Ronaldo, dar cel mai bun jucător de pe teren a fost desemnat Xavi. Elevii lui Guardiola s-au impus iar pe „Santiago Bernabeu“, scor 0-2.

Marele duel dintre Real Madrid şi FC Barcelona s-a terminat cu victoria fără drept de apel a catalanilor, la al doilea succes al sezonului în faţa „galacticilor", şi la al patrulea consecutiv în ultimii doi ani. Deşi aşteptările din partea lor erau uriaşe, până la urmă nu a fost nici meciul lui Messi, nici al lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a alergat mult, dar de cele mai multe ori acţiunile sale s-au lovit de zidul construit cu migală de Pique, Puyol, şi Victor Valdes în apărarea catalanilor.

De cealaltă parte, Messi a obţinut un uşor avantaj graţie reuşitei din minutul 33. În lipsa unor evoluţii convingătoare din partea celor doi, presa din Spania l-a numit la unison drept omul meciului pe Xavi. Din gheata sa au plecat atât reuşita lui Messi, cât şi cea a lui Pedro, „Marca" exultând la adresa sa: „Vede jocul cu câteva secunde înaintea tuturor".

Victoria transformă astfel Barcelona în marea favorită la câştigarea titlului de campioană în Spania, unde s-a reinstalat pe fotoliul de lider, cu 80 de puncte înaintea ultimelor şapte etape. Pentru a se impune în campionat, Real trebuie să câştige toate meciurile până la final, iar catalanii să piardă de cel puţin două ori, pentru că, în caz de egalitate, sunt avanatajaţi de rezultatele directe. „Barcelona nu a jucat mai bine ca noi, dar asta-i realitatea şi trebuie să mergem înainte cu capul sus. Suntem profesionişti şi trebuie să luptăm până la capăt", a spus Ronaldo.

Peste 5.000 de fani au ieşit în piaţa Las Ramblas din Barcelona pentru a sărbători victoria cu Real

image

Golgheterul Messi

Messi a marcat al şaptelea gol împotriva lui Real şi cel de-al 40-lea al sezonului pentru Barca, în 43 de meciuri. Este golgheterul Spaniei cu 27 de reuşite.

Josep Guardiola are în palmares şase trofee ca antrenor, toate cu Barcelona: titlul în Spania, Cupa Regelui, Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor.

Real nu a mai câştigat de doi ani un meci împotriva Barcelonei. În acest interval, „galacticii" au suferit patru înfrângeri (scor general 11-2), favorabil catalanilor.

Sezon slab pentru Real

De altfel, lupta pentru titlu rămâne singura armă a madrilenilor în acest sezon, la al cărui început anunţau că intenţionează să ia Europa „pe sus". Umila Alcorcon, din liga a treia spaniolă, a dat primul semnal de alarmă, învingând echipa „rezervelor" Guti, Raul, Benzema şi Van Nistelrooy cu un greu de surmontat 4-1.

Real era astfel eliminată din Cupa Spaniei, încă din faza 16-imilor. În această primăvară, „galacticii" şi-au văzut năruite şi speranţele de a juca finala Ligii Campionilor pe „Santiago Bernabeu", după ce Lyon a produs surpriza optimilor de finală. Cireaşa ar putea fi pusă pe tort, paradoxal, tot de Barcelona, care are mari şanse să joace finala Ligii, în „templul" lui Real, la 22 mai.

Moment de reculegere pentru Lech Kaczynski

image

Înaintea partidei, cele două echipe au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte polonez, Lech Kaczynski, care era aşteptat să vadă meciul din tribune. Acesta a decedat sâmbătă în urma unui accident aviatic la Smolensk. Fanii au arborat steaguri ale Poloniei în memoria victimelor.

0-2

Real Madrid: Casillas - S. Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa - Gago, Van der Vaart (Raul 69), X. Alonso, Marcelo (Guti 58) - C. Ronaldo, Higuain (Benzema 79).

Antrenor: Manuel Pellegrini

FC Barcelona: Valdes - Puyol, Pique, Milito (Marquez 78), Maxwell (Iniesta 63) - Xavi, Busquets, Keita - D. Alves, Messi, Pedro.

Antrenor: Josep Guardiola

Goluri: Messi 33, Pedro 56

Arbitru: Mejuto Gonzalez

Stadionul „Santiago Bernabeu": 75.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite