Barcelona lui Guardiola continuă să demoleze recorduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia catalană a reuşit aseară să doboare un record vechi de peste 30 de ani, "strângând" 20 de partide consecutive în deplasare fără să simtă gustul înfrângerii. Recordul precedent îi aparţinea lui Real Sociedad.

Barça lui Pep Guardiola a mai pulverizat un record al campionatului spaniol. Catalanii au reuşit aseară, după ce au câştigat cu 1-0 pe Mestalla în faţa Valenciei, prin golul lui Lionel Messi, să atingă numărul de 20 de etape consecutive fără înfrângere în deplasare. Recordul anterior aparţinea lui Real Sociedad şi data de peste 30 de ani, din sezonul 1978-1979 până în cel următor, când bascii reuşiseră o serie de 19 partide consecutive fără înfrângere pe teren străin. Atunci, Real Sociedad a terminat sezonul pe locul 2, la un punct de Real Madrid.

Ultima înfrângere a echipei lui Pep Guardiola în deplasare datează din 14 februarie 2010, când Atletico Madrid câştiga cu 2-1 pe Vicente Calderon. De atunci, Barcelona a strâns 17 victorii şi trei egaluri (Almeria, Espanyol, ambele în sezonul trecut şi Sporting Gijon, acum două săptămâni) în deplasare, în campionat.

În plus, însăşi victoria de aseară, de pe terenul Valenciei este un record în sine pentru Pep Guardiola, dat fiind că "liliecii" erau singura echipă din Liga BBVA pe care antrenorul catalanilor nu reuşise să o învingă pe propriul ei teren niciodată. În primul sezon ca antrenor la Barcelona, Pep a reuşit cu echipa sa un 2-2 pe Mestalla, iar anul trecut a încheiat tot la egalitate, 0-0. Alte două echipe împotriva cărora Guardiola nu a reuşit să învingă în deplasare sunt Numancia şi Betis Sevilla, dar ambele joacă momentan în Segunda Division.

Citeşte pe adevarul.es de ce victoria de la Valencia înseamnă un record şi pentru Pep Guardiola şi află unde s-ar fi aflat Barcelona acum dacă nu îl avea pe Messi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite