Barça, salt spre titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gijon a spulberat şansele Realului, învingând cu 1-0 pe „Santiago Bernabeu“. Barcelona s-a impus cu acelaşi scor la Villarreal, iar distanţa dintre lider şi echipa lui Mourinho este acum de opt puncte. Ambele rezultate au fost decise de erori de arbitraj. Real n-a primit penalty la un henţ în careu şi a avut un gol anulat, iar reuşita lui Pique a fost precedată de o preluare cu mâna.

Dacă în Anglia sau Italia adversarii îi mai dădeau ceva spaţiu de manevră, în Spania nici nu poate fi vorba de aşa ceva pentru Realul lui Jose Mourinho. Nu şi când te lupţi cu Barcelona! Parcă anticipa lusitanul dezastrul cu Gijon, locul 15 înaintea etapei: „Dacă pierdem meciul ăsta, pierdem campionatul!".

Fără „piesele grele", Cristiano Ronaldo, Benzema, Marcelo şi Xabi Alonso, „galacticii" au fost dezavantajaţi însă şi de arbitrajul lui Gonzalez Gonzalez. La golul lui Carvalho, anulat eronat, şi la un henţ în careul lui Gijon, pentru care Real trebuia să primească penalty.

Mourinho a pierdut acasă după nouă ani

Resemnat, la finalul partidei, Mourinho a comentat şansele echipei sale la titlu. „Matematic mai avem şanse, dar gândind pragmatic şi cu obiectivism, dacă diferenţa se măreşte la opt puncte, devine practic imposibil", a spus antrenorul madrilenilor, înainte ca Barcelona să joace la Villarreal. Pentru portughez, meciul cu Gijon a însemnat şi un mare eşec personal.

A fost prima înfrângere pe teren propriu după nouă ani, cu cele patru echipe pe care le-a antrenat în acest interval, adică Porto, Chelsea, Inter şi Real Madrid. Şi cum de ce te temi mai mult nu scapi, catalanii au plecat cu toate punctele de pe „El Madrigal". Golul a venit de la Pique, cu dedicaţie către noua sa cucerire, Shakira, şi către colegul în suferinţă Abidal, dar cu un mare semn de întrebare în dreptul corectitudinii.

Henţul clar la preluare al stoperului „blaugrana" a fost trecut cu vederea de central, Barcelona s-a distanţat la opt lungimi în fruntea clasamentului, iar presa catalană i-a dat dreptate lui Mourinho. „Cu mâna pe titlu" a titrat „El Mundo Deportivo" după meci. Guardiola are însă şi el de ce se teme, chiar dacă programul ultimelor opt etape o avantajează clar pe Barça: „Dacă ne vedem de pe-acum campioni, vom sfârşi prin a pierde titlul. Sunt sigur că Realul va lupta până-n ultima clipă".

150 de meciuri a fost invincibil Mourinho pe teren propriu

"La opt puncte de Barcelona, putem spune că este imposibil să mai luăm titlul.''
Jose Mourinho
antrenor Real Madrid

Programul celor două rivale

FC Barcelona

- 9 aprilie-Almeria (a)
-17 aprilie-Real Madrid (d)
-24 aprilie-Osasuna (a)
-1 mai-Real Sociedad (d)
-8 mai -Espanyol(a)
-11 mai-Levante (d)
-15 mai-Deportivo (a)
-22 mai-Malaga (d)

Real Madrid

- 9 aprilie-Athletic Bilbao (d)
- 17 aprilie-Barcelona (a)
- 24 aprilie-Valencia (d)
- 1 mai-Zaragoza (a)
- 8 mai-Sevilla (d)
- 11 mai-Getafe (a)
- 15 mai-Villarreal (d)
- 22 mai-Almeria (a)
* mai sunt opt etape de disputat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite