Barça, oprită de arbitru şi de gazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi (stânga) şi Nesta
Messi (stânga) şi Nesta

Spaniolii au avut două penalty-uri neacordate cu Milan şi au depus şi o contestaţie la UEFA în legătură cu starea proastă a terenului.

Derby-ul sferturilor de finală din Liga Campionilor, meciul dintre AC Milan şi Barcelona, a fost singurul joc în care nu s-a marcat niciun gol. Dacă italienii se consideră mulţumiţi cu acest scor, care le dă şansa calificării în cazul unui egal cu goluri pe Nou Camp, spaniolii au terminat furioşi partida. Problemele din La Liga par că s-au transferat şi în Liga Campionilor, Barcelona fiind dezavantajată iar de arbitri. Catalanii puteau primi două lovituri de pedeapsă.

Prima, la Alexis Sanchez, faultat de Abbiati chiar în faţa arbitrului adiţional care stătea lângă bara porţii Milanului. „Penalty-ul la Alexis a fost câte se poate de clar", a spus Xavi. A doua la Puyol, tras de tricou în careu de Mesbah. „Am fost ţinut, nu poate constesta nimeni asta. M-am dus la arbitru să-i spun, dar el mi-a zis că n-a fost penalty, cu toate că faultul a fost atât de clar. Ce era să mai fac? Am plecat, doar nu era să mă cert cu el. Apoi am văzut faza pe tabelă şi m-am lămurit, arbitrul  nu a vrut să dea penalty", a spus chiar cel implicat în fază, căpitanul Puyol.

Nemulţumirile Barcelonei nu s-au terminat aici. La finalul partidei, spaniolii au înaintat o plângere oficială delegatului UEFA în care au acuzat starea proastă a gazonului. Catalanii au reclamat că, deşi se înţeleseseră cu Milan ca, înaintea jocului, să ude terenul, acest lucru nu s-a întâmplat. „Întotdeauna trebuie să ne adaptăm la ceva. Dar acum a fost clar un prejudiciu pentru spectacol", a comentat subiectul antrenorul Barçei, Pep Guardiola. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite