Bani puţini: 150.000 de euro, dar rămâne faima!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cupa României-Timişoreana e o competiţie săracă. Important e doar trofeul, pentru palmares.Finala Cupei se va disputa astăzi, la Târgu Jiu, şi va începe la ora 21.00. Meciul FC Timişoara – CFR Cluj va fi transmis de Antena 1.

Mai citeşte şi:
Cluj: Tema zilei - Cine merită Cupa?
Târgu-Jiu: FC Timişoara şi CFR Cluj joacă pentru ultimul trofeu al anului (SONDAJ)
Târgu-Jiu: Cupa României a fost expusă în Piaţa Prefecturii
FOTBAL: Parcursul finalistelor Cupei României-Timişoreana

Ultimul trofeu al sezonului va fi disputat diseară de CFR şi Timişoara. Pentru bănăţeni, un eventual triumf ar fi cireaşa de pe tort după recuperarea punctelor de la TAS şi urcarea pe locul 2 în campionat, cea mai bună clasare din istoria Timişoarei.

De partea cealaltă, clujenii au şansa de a păstra trofeul cucerit şi anul trecut şi astfel să salveze un sezon dezamăgitor pe plan intern.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, anunţă şi sumele pe care cele două formaţii le vor încasa. Câştigătoarea Cupei va primi 150.000 de euro, în timp ce finalista 75.000. „Echipele joacă de această dată şi pentru bani.

Întreaga competiţie a costat 450.000 de euro! Îi rog pe toţi fanii să vină la stadion, va fi una dintre cele mai frumoase partide ale anului. Am pregătit un show şi pentru suporterii din tribune”, a anunţat ieri Lupescu.

Deşi „Kaiserul” insistă că bonusul ce va fi încasat de echipa câştigătoare e destul de atractiv,  cele două formaţii au altă părere.

„Dacă nu luăm Cupa, sezonul e ratat“

„Nu ne gândim la bani. Noi vrem să câştigăm Cupa pentru suporteri“, a spus finanţatorul bănăţenilor, Marian Iancu. Pentru clujeni, Cupa României a rămas ultimul obiectiv, iar în cel din urmă meci din campionat, cu Gaz Metan, ardelenii au evoluat cu echipa a doua pentru ca titularii să fie odihniţi diseară. 

image

„Contra Timişoarei nu mai contează atât de mult banii. Eu am simţit în vestiar că băieţii vor cu tot dinadinsul să câştige Cupa, pentru că altfel ar fi un sezon aproape ratat pentru CFR”, a spus antrenorul Conceiçao.

Cât valorează cupa în alte ţări

Anglia    2 milioane de lire sterline
Italia      3 milioane de euro
Spania   2 milioane de euro

Cine a luat cele mai multe cupe

Steaua   20
Rapid     13
Dinamo  12

Iancu: „Nu merg la meci. Balaj e omul CFR-ului“

Patronul Timişoarei l-a atacat pe centralul partidei, Cristi Balaj. „E copilul de suflet al preşedintelui de la CFR, Iuliu Mureşan. Am solicitat schimbarea lui Balaj, dar am fost refuzat. Eu nu merg la meci! E singura formă de protest. Să-i ajute Dumnezeu pe băieţi şi să câştige împotriva arbitrajului. Federaţia Română e una fricoasă, şantajabilă, care face şi desface în funcţie de cine strigă. Acum, finanţatorul CFR-ului, Paszkany, e la putere”, a tunat Iancu.

Ştiaţi că...

image

Pentru Vali Velcea finala din această seară va fi a doua din postura de interimar la Timişoara. În 2007, l-a învins Răzvan Lucescu, atunci pe banca Rapidului, cu 2-0.

Tony Conceiçao (foto) va deveni al patrulea antrenor străin de după război care atinge finala Cupei. Precedenţii trei le-au pierdut: Jose Ramon Alesanko, în 1998 cu Univ. Craiova, pierdută cu Rapid, Walter Zenga, în 2003, cu FC Naţional, pierdută cu Dinamo, Cristiano Bergodi, în 2006, tot cu FC Naţional, pierdută în faţa Rapidului.

Cristi Balaj se va afla la a treia finală de cupă arbitrată. Precedentele două: în 2002, Rapid – Dinamo 2-1, şi în 2004, Dinamo – Oţelul 2-0.

Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Gheorghe Răşinaru (toţi Rapid) şi Marius Lăcătuş (Steaua) sunt jucătorii cu cele mai multe cupe câştigate, şase fiecare.

Iuliu Baratky de la Rapid e golgheterul all-time al Cupei cu 10 reuşite. Pe locurile doi şi trei se află: Florin Voinea (Steaua) cu cinci goluri şi Sabin Ilie (Steaua) cu patru reuşite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite