„Banca“ Argentinei, un tezaur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această noapte, ora 3.45, la debutul contra Boliviei, „pumele“ vor avea ca rezerve jucători care valorează 189 de milioane de euro. Di Maria, Higuain, Agüero şi Diego Milito ar fi fost titulari în orice echipă din lume, nu însă şi în naţionala Argentinei.

Dacă îl scoatem din ecuaţie pe Leo Messi, a cărui cotă de piaţă atinge fabuloasa sumă de 100 de milioane de euro, am putea spune că selecţionerul "pumelor", Sergio Batista, are la dispoziţie două echipe de aceeaşi valoare.

Fără starul Barcelonei, res­tul de 10 titulari anunţaţi la debutul Argentinei în Copa America valorează împreună doar 150 de milioane de euro. Timp în care cele 12 rezerve s-ar vinde la "piaţă" cu 189 de milioane! Romero - Zanetti, Burdisso, G. Milito, Rojo - Banega, Mascherano, Cambiasso - Lavezzi, Messi, Tevez.

Ei sunt fericiţii care au câştigat "lotería" tactică a lui Batista şi care vor fi în teren în această noapte contra Boliviei. La fel ca şi înaintea Mondialului de anul trecut, "Apaşul" Tevez e marea surpriză. În 2010, Maradona nu-l considera titular, dar actualul jucător al lui Manchester City s-a autoimpus. Istoria s-a repetat în 2011: Tevez s-a certat cu selecţionerul la începutul anului, conflict stins ulterior şi iată-l pe Carlitos din nou în cărţi înaintea unui alt turneu final.

Tevez, favoritul fanilor

Poate că în alegerea primului 11 Batista s-a gândit şi la faptul că suporterii "pumelor" îl adoră pe Tevez. Nu mai contează că pe bancă vor rămâne Di Maria şi Higuain, titulari la Real Madrid, Kun Agüero, una dintre marile speranţe ale fotbalului mondial, sau interistul Diego Milito, cel mai valoros jucător al Ligii Campionilor în 2010.

Aşadar, o "bancă" de vis, care se poate întoarce însă împotriva selecţionerului, presat să câştige la pas Copa America în faţa propriilor fani. În caz contrar, Argentina va veni la Bucureşti la 10 august cu un alt antrenor.

"Într-adevăr am o mică problemă, să aleg dintre marii jucători pe care îi am în lot."
Sergio Batista
selecţioner Argentina

PROGRAM

GRUPA A

Mâine

Argentina - Bolivia    03.45 (Dolcesport, în reluare la 16.30)
Columbia - Costa Rica    21.30, DolceSport

GRUPA B

Duminică

Brazilia - Venezuela    22.00, DolceSport

Luni

Paraguay - Ecuador    00.30, DolceSport

GRUPA C

Marţi

Uruguay - Peru    01.15
Chile - Mexic    03.45

image

Argentina, cea mai scumpă

Naţională    Cotă de piaţă

Argentina    439 mil. euro
Brazilia    339,5
Uruguay    166,1
Chile    112,6
Columbia    96,75
Paraguay    55,4
Ecuador    47,4
Peru    47,3
Venezuela    26,3
Mexic    25,7
Costa Rica    18,9
Bolivia    12,1

Copa America, un blestem

Să triumfe în Copa America sau să-şi păstreze şanse de a deveni în 2014 campioană a lumii? Aceasta e dilema care stă în faţa marilor forţe fotbalistice din America de Sud. În special Argentina şi Brazilia au o grijă în plus pentru că niciodată câştigătoarea Cupei Mondiale n-a fost în acelaşi timp deţinătoare a Copei America. Tradiţia nefastă a început în 1930 şi a continuat pe parcursul tuturor celor 19 ediţii de Mondial. Brazilia este protagonista ultimelor două episoade din acest “blestem”.

image

În 2004 şi 2007 (foto), “Selecao” a cucerit trofeul continental, dar a eşuat de fiecare dată în sferturi la CM-urile care au urmat, din 2006, respectiv 2010. Brazilienii au fost campioni mondiali în 2002, dar atunci Copa America era în vitrina Columbiei. În continuare, în ’98, brazilienii au pierdut finala cu Franţa poate doar din cauza faptului că luaseră Copa America în ’97. Şi tot aşa până la primul Mondial, din 1930: Argentina era campioana sud-americană din 1929, pierzând titlul suprem în faţa ţării-gazdă, Uruguay.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite