Ballack: "Turcii au mentalitate germană"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starul echipei naţionale a Germaniei, Michael Ballack, se teme de spiritul de luptă al adversarilor din semifinalele Campionatului European Selecţionata Turciei a câştigat respectul

Starul echipei naţionale a Germaniei, Michael Ballack, se teme de spiritul de luptă al adversarilor din semifinalele Campionatului European

Selecţionata Turciei a câştigat respectul germanilor după ce a reuşit să marcheze decisiv în minutele de final ale ultimelor trei meciuri de la Euro 2008.

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a Germaniei, Michael Ballack, a declarat că echipa sa este favorită la calificarea în ultimul act al turneului final. "Ora adevărului se apropie, suntem în semifinale la Euro 2008 şi avem o şansă enormă să ajungem în finală", a declarat mijlocaşul care se teme însă de spiritul de luptători al turcilor.

"Această echipă are o mentalitate germană, va fi un adversar foarte, foarte dificil, mai ales că nu are nimic de pierdut. Prezenţa în semifinale este deja un succes enorm pentru turci, restul e un bonus. Ce au reuşit să facă până acum, să creadă întotdeauna în ei şi să marcheze goluri decisive în finalul partidelor, sunt lucruri pe care numai Germania le face de obicei".

Turcia s-a calificat în semifinalele turneului din Austria şi Elveţia după ce a învins, în grupa A, Elveţia, scor 2-1, şi Cehia, scor 3-2, în finalul partidelor, iar în sferturi a egalat Croaţia în ultimele secunde şi s-a impus după executarea loviturilor de departajare.

Partida dintre Germania şi Turcia va avea loc pe stadionul Jakob Park din Basel, mâine de la ora 21.45. Nemţii sunt favoriţi cerţi la casele de pariuri, având o cotă de 1.44 la calificare, în timp ce Turcia are o cotă mult mai mare, de 7.50.

2,3 milioane de turci în Germania

În anul 2004, în Germania erau înregistraţi şapte milioane de cetăţeni de origine străină. Dintre aceştia, 2,3 milioane sunt turci alcătuind cea mai numeroasă comunitate străină din această ţară.

În toamna anului 2004, din cauza atentatelor teroriste de la Istanbul, echipa turcă Beşiktaş a disputat meciul cu Chelsea din grupele Ligii Campionilor, în oraşul german Gelsenkirschen.

Şefii vulturilor au ales Germania tocmai datorită numărului mare de turci din această ţară. Aşteptările nu le-au fost înşelate, astfel că în tribunele stadionului AufSchalke au luat loc aproximativ 55.000 de fani turci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite