Bâjbâim cu „lanterna roşie“ prin Liga Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bâjbâim cu „lanterna roşie“ prin Liga Europei
Bâjbâim cu „lanterna roşie“ prin Liga Europei

În patru etape, echipele româneşti au obţinut doar 10 puncte din 48 posibile, cel mai prost procentaj dintre ţările cu cel puţin trei formaţii calificate în a doua competiţie continentală. Steaua, Dinamo, CFR şi Timişoara au dus România pe ultimul loc în Europa la capitolul eficienţă, cu un procentaj de doar 20 la sută în dreptul punctelor obţinute.

Mai citeşte şi:


„Pentru ce atâtea orgolii şi jigniri pe plan intern dacă în Europa ne facem de râs?”, s-a întrebat ieri Nicolae Manea, tehnicianul Rapidului. Întrebarea pusă de oficialul giuleştean sintetizează însă starea fotbalului românesc la nivel de club, exceptând parcursul de regularitate al Unirii Urziceni în Liga Campionilor.

România – Europa, scor 8-24!

„Dacă e joi, e dezastru!”, ar putea fi mottoul după care se ghidează cvartetul autohton din Liga Europei. După etapele doi şi trei, când s-a obţinut un singur punct din 12 posibile, senzaţia era că mai rău de atât nu se poate. Steaua, Dinamo, CFR şi Timişoara au ţinut însă să demonstreze contrariul, astfel că a treia “joie neagră” din toamna lui 2009 s-a încheiat cu cifra zero în dreptul punctelor şi un golaveraj penibil, 4-12 (8-24), luând în considerare toate cele patru etape).

Până acum, Liga Europei a pus la bătaie 48 de puncte, din care noi am “extras” doar 10, adică un procentaj de 20 la sută, cel mai slab dintre ţările cu cel puţin trei echipe înscrise la start. Pentru a folosi un termen utilizat în Liga I, am intrat în posesia “lanternei roşii”!

Peste doi ani pierdem două echipe

Situaţia actuală, cu două echipe în Liga Campionilor (una direct în grupe) şi alte patru în Liga Europei, se va repeta şi în stagiunile 2010-2011 şi 2011-2012, pe baza coeficienţilor UEFA care ne menţin, deocamdată, în “Top 10” în ierarhia forului european. Lucrurile se vor schimba însă din toamna lui 2012, atunci când coeficientul sezonului 2005-2006, cu Steaua şi Rapid în fazele avansate ale Cupei UEFA, nu va mai fi luat în calcul. Astfel, o continuare a “secetei” de rezultate ne poate arunca undeva în jurul locului 25, acolo unde vom avea doar o echipă în preliminariile Ligii Campionilor şi trei în Liga Europei.

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite