BATE scrie istorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii lui BATE au motive de bucurie în Liga Europa
Jucătorii lui BATE au motive de bucurie în Liga Europa

Echipa belarusă BATE Borisov a obţinut deja biletele pentru 16-imile Ligii Europa, fiind prima calificare în fazele superioare ale cupelor europene în istoria clubului.

BATE a învins-o cu scorul de 3-1 pe Şerif Tiraspol şi a rămas în fruntea Grupei E cu zece puncte, cu şapte mai mult decât AZ Alkmaar, fosta campioană a Olandei care ocupă locul trei.

Astfel, după participarea istorică în grupele Ligii Campionilor, din urmă cu două sezoane, BATE Borisov, a mai bifat o premieră ajungând în 16-imile Ligii Europa. Belaruşii au avut un parcurs aproape ireprosabil, câştigând cu 4-1 în faţa lui Alkmaar, remizând 2-2 în deplasare cu Dinamo Kiev şi un dublu succes cu Şerif cu un scor general de 4-1.

Performanţa celor de la BATE este importantă pentru tot fotbalul Belarus, având în vedere că echipa din Borisov este prima formaţia din această ţară care ajunge în primăvara europeană după 23 de ani. În 1988, Dinamo Minsk era eliminată din "sferturil" Cupei Cupelor de belgienii de la Mechelen, care avea să câştige trofeul.

Înfiinţată în 1973, echipa din Borisov are în componenţă doar trei străini, brazilianul Brassan, rusul Rzhevsky şi ucraineanul Ivanov. În urmă cu trei ani, BATE Borisov era eliminată din trurul trei preliminar al Ligii Campionilor de Steaua antrenată de Gică Hagi, după 2-2 în Belarus şi 0-2 la Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite