„Aveţi şanse foarte bune la finala UEFA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michel Platini a declarat că Bucureştiul ar putea primi finala Cupei UEFA din 2012. Francezul a profitat de ocazie pentru a-l lăuda pe Mircea Sandu, preşedintele FRF: ”munca depusă la FRF e impresionantă, chiar dacă există mici probleme”.

După ce joi a vizitat şantierul de la stadionul Naţional, Michel Platini a vorbit ieri despre şansele Bucureştiului de a găzdui o finală de Cupa UEFA.

“Comitetul Executiv al UEFA, cu câţiva ani în urmă, a dezbătut posibilitatea ca una din finalele Cupei UEFA să se joace la Bucureşti, în cazul în care va exista un stadion la cele mai înalte standarde. Am aşteptat ca stadionul să fie proiectat, am profitat de această vizită pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Dacă, aşa cum prevăd constructorii, lucrările se vor încheia în octombrie 2010, şansele de a organiza finala la Bucureşti sunt foarte, foarte bune”, a declarat francezul, care a evitat să dea un răspuns în ceea ce priveşte şansele României şi Bulgariei de a organiza împreună un Campionat European. ”Tot ce trebuia spus despre candidatura României şi Bulgariei pentru CE-2020 a fost spus de domnul Sandu, nu sunt nici român, nici bulgar”.

Susţinut de Mircea Sandu la alegerile din ianuarie 2007 pentru preşedinţia UEFA, fostul star al lui Saint-Etienne şi Juventus l-a lăudat pe actualul şef al FRF. “Respect fotbalul românesc, enorm. Am fost în 1974, ca jucător, aici prima oară, cu tineretul, apoi am mai fost de multe ori, am câştigat, am pierdut. Am fost şi ca oficial. Munca depusă la FRF e impresionantă, chiar dacă există mici probleme, vă felicit”, a spus Platini.

Schimb de fanioane cu Băsescu

În ultima parte a vizitei la Bucureşti, Michel Platini a fost primit la Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu. Michel Platini i-a oferit şefului statului un fanion UEFA cu textul “Traian Băsescu, president of Romania, Michel Platini, UEFA president, Bucharest, November 2008” şi o minge de fotbal cu autograf.

În continuarea turneului în regiune, Platini are programată o deplasare în Cehia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite