„Autobaza“ lui Hiddink

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chelsea a mizat pe o tactică ultradefensivă ca să scape fără gol pe terenul „maşinii de fotbal”, FC Barcelona.  Petr Cech a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor.Sorin Cârţu, un specialist al apărării în Liga I, a analizat tactica folosită de antrenorul olandez pentru a contracara forţa de atac a catalanilor.

FC Barcelona a remizat marţi, scor 0-0, cu Chelsea Londra, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. A fost primul meci din această ediţie a competiţiei, în care echipa catalană nu a marcat.

Chelsea a intrat pe teren decisă să se apere cu orice preţ şi să mizeze doar pe cartea contraatacului. Barcelona a ratat câteva ocazii uriaşe şi a trebuit să se recunoască în final neputincioasă în faţa blocadei impuse de Hiddink: „Este greu să evoluezi bine când adversarul nu încearcă să joace fotbal”, s-a scuzat Josep Guardiola, antrenorul catalanilor.

Guus Hiddink a recunoscut că echipa sa a fost salvată de portarul Petr Cech. „Când mă uit la ce rezultate a obţinut Barcelona pe teren propriu în această ediţie a Ligii, pot să spun că egalul nostru este o performanţă. Paradele lui Petr Cech au salvat jocul nostru”, a spus olandezul. Barcelona a învins acasă cu 5-2 pe Olympique Lyon în „optimi” şi cu 4-0 pe Bayern Munchen în „sferturi”.

Cârţu: „Cu Barcelona nu poţi juca altfel”

Sorin Cârţu, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu şi un specialist al apărărilor ermetice, sau „autobază” în jargonul fotbalistic, a comentat pentru „Adevărul” tactica lui Hiddink.

„Totul a fost premeditat. Hiddink a dovedit că este un antrenor inteligent şi realist. Chelsea nu putea obţine mare lucru pe Camp Nou dacă ieşea la joc. Dacă le dădea spaţii libere catalanilor, nu mai aveau ce face. Hiddink a predat o lecţie. A ştiut exact ce a vrut”, a explicat Cârţu.

image
image

Când mă uit la ce rezultate a obţinut Barcelona pe teren propriu, egalul nostru este o performanţă.

image



Guus Hiddink, antrenor Chelsea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite